Već na početku požeški festival premašio prethodne godine

30.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12445

Ako je vjerovati staroj narodnoj "Po jutru se dan poznaje", ovogodišnji Glazbeni festival Slavonije mogao bi kvalitetom i posjećenošću nadmašiti prethodne godine. Na prvoj, polufinalnoj večeri na Trgu Svetog Trojstva bilo je više tisuća posjetitelja, prema procjeni organizatora i do 6.000 ljudi, a natjecateljske skladbe su opravdale veličinu i značenje požeškog festivala za hrvatsku tamburašku scenu.

- Vrijeme nas je sinoć poslužilo. Nije bilo kiše, što je najvažnije. S obzirom na vrlo težak posao koji smo mi u žiriju dobili, a to je bilo izabrati najbolje skladbe među dvjestotinjak prijavljenih, mogu reći da sam iznimno zadovoljan. Ova polufinalna večer bila je jedna od najboljih u zadnjih desetak godina. Vidljiv je rad glazbenih pedagoga jer sve je više mladih izvođača koji prijavljuju svoje skladbe, a podiže se i kvaliteta glazbe. Sudjeluju i mnogi poznati autori, što znači da poštuju najbolji festival tamburaške glazbe u regiji. Iduće godine ćemo se potruditi organizirati polufinalne večeri i u drugim slavonskim gradovima, kako bismo još više popularizirali ovaj festival - rekao je Tomislav Jakobović, umjetnički direktor Glazbenog festivala Slavonije, koji očekuje još veću posjećenost večeras (petak), kada je na rasporedu Večer pjesme i vina, i sutra, za kada je najavljeno festivalsko finale.

U finale su se plasirali Ana Fortuna s pjesmom "Poljubi me iz inata" za koju glazbu i aranžman potpisuje Vlado Smiljanić, a tekst Đurđa Habel, zatim TS Zlatni vez s pjesmom "Gdje si sada ti" (glazba i stihovi Hrvoje Bogutovac, aranžman Krešimir Stipa Bogutovac i Stjepan Rudinski) i Vlado Bašić i Pudarice s pjesmom "Tebi pjevam majko Slavonijo" (glazba i tekst Željko Zovko, aranžman Vlado Bašić i Igor Gregurić).


Jakobović je pohvalio i koncert Stjepana Jaršeka Štefa, dugogodišnjeg prijatelja požeškog festivala koji na njemu nastupa već dvadesetak godina.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI