Požeška županija zadnja na listi konkurentnosti!

Karta: Požeško-slavonska županija
(FOTO: ilustracija)

17.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11737

Prema istraživanju "Regionalni indeks konkurentnosti 2010", predstavljenom jučer u Zagrebu, Požeško-slavonska županija na samom je dnu, tj. najmanje konkurentna u Hrvatskoj.

Jasna slika

Istraživanje je provelo Nacionalno vijeće za konkurentnost u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK). Prema portalu Poslovni.hr, ono daje jasnu sliku o jakostima i slabostima triju regija, odnosno 21 hrvatske županije, o uzrocima regionalnih razlika te donosi preporuke za jačanje konkurentnosti gospodarstva na lokalnoj razini.


Slavonska regija najslabija


Najkonkurentnija je u prošloj godini bila Varaždinska županija, a slijedi je Grad Zagreb i Zagrebačka županija. Nakon sjeverozapadne i središnje Hrvatske, najrazvijenije su Istra, Primorsko-goranska županija i dalmatinska regija, dok su slavonske županije pri samome dnu.

Nama u Požeško-slavonskoj županiji nije preostalo ni malo utjehe, budući da je prema ovom istraživanju svaka županija u Hrvatskoj gospodarski konkurentnija od naše.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI