Veći dio pleterničkog kraja imat će kanalizaciju do 2018.

Antonija Jozić
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

29.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8407

Većina naselja u pleterničkom kraju će dobiti pristup kanalizacijskoj mreži do 2018. godine. Trenutačno je njome pokriveno je tek 70 posto užeg područja Pleternice i tri periferna naselja. Predviđeno je i spajanje Jakšića, Vidovaca i Dervišage na novi sustav. Pročišćivačem između ceste Pleternica – Frkljevci i rijeke Orljave će se riješiti pitanje otpadnih voda koje se izlijevaju u Orljavu, Vrbovu i Vetovku.

- Vrijednost projekta aglomeracije je oko 11 milijuna eura, od čega će se 75 posto financirati iz strukturnih i kohezijskih fondova EU. Ostalo će financirati Hrvatske vode i Grad Pleternica, kad završimo s pisanjem dokumentacije će se točno znati koliko će nas to sveukupno stajati. Grad se trenutačno bavi rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa. Početak radova očekujemo na proljeće. Na pročistač i kolektor će se do 2018. spojiti većina naselja naše općine. Kanalizacijsku mrežu za nekoliko udaljenih naselja poput Zagrađa i Bučja ćemo riješiti posebnim projektom koji ćemo također prijaviti na natječaje. Posebni pročistač i mreža za njih će se sagraditi do 2020. godine - objašnjava Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Aglomeracijom će biti obuhvaćena sljedeća naselja: Pleternica, Frkljevci, Kadanovci, Resnik, Svilna, Buk, Gradac, Vesela, Blacko, Viškovci, Srednje Selo, Kuzmica, Bresnica, Sulkovci, Bzenica, Poloje, Požeška Koprivnica, Trapari, Novoselci, Bilice, Jakšić, Vidovci i Dervišaga.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI