Započeli radovi na pakračkoj bolnici, ambulante se sele

Radovi u prizemlju pakračke bolnice
(FOTO: Mario Barać)

05.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 8446

U Općoj županijskoj bolnici u Pakracu započeli su građevinski radovi na sada već bivšim intrenističkim ambulantama u prizemlju objekta, a u sklopu pripremnih radova za preuređenja ovog dijela prizemlja za potrebe objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) čija bi adaptacija trebala započeti krajem lipnja.

Internističke ambulante sele na 3. kat

U prostor u kojem su bile internističke ambulante uskoro će preseliti kriruške ambulante s pratećim prostorima. Internističke ambulante su preseljene na treći kat i sada su u susjedstvu internističkog odjela, a prije preseljenja je bilo potrebno tek ugraditi klima uređaje. Osposobljavanje prostora bivših internističkih ambulanti u prostor za rad kirurških iziskivao je ipak znatno obimnije građevinske zahvate jer je šest postojećih ordinacija trebalo međusobno povezati, morali su biti uklonjeni neki pregradni zidovi, a sva vrata su morala biti proširena kako bi se kroz njih mogli uvoziti kreveti.





Zamijenjen je i dio stropnih i podnih obloga, a odrađeno je i krečenje prostora. Vrijednost učinjenih radova na ovim priprema Krunoslav Kelemen, ravnatelja pakračke bolnice procjenjuje na oko 90.000 kuna i financirala ih je bolnica vlastitim sredstvima.

OHBP u funkciji od rujna

Čim kirurška ambulanta preseli u ovaj novi prostor, moći će započeti građevinski radovi na uređenju prostora za rad Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a koje će odraditi radnici zagrebačke tvrtke "Spektar gradnja".

U pakračkoj bolnici očekuju da bi OHBP s radom trebao započeti u rujnu, njegovo uvođenje u pakračku bolnicu financira Ministarstvo zdravlja, a vrijednost građevinskih radova je 1,75 milijuna kuna. Vrijednost potrebne opreme još nije poznata jer nabavu provodi Zavod za hitnu medicinsku pomoć.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI