U Kutjevo dolaze Bosutski bećari, Gazde, Mejaši, Škoro i drugi

Završnica festivala graševine i pjesme 2012. godine
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

21.05.2013. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9329

Bogat program Festivala graševine i pjesme kojega organizira Udruga Vinota nastavio se međunarodnim ocjenjivanjem graševina. Šampionsku titulu za predikatna vina osvojilo je Kutjevo d.d. za graševinu ledeno vino 2009, kao i šampionsku titulu za mladu graševinu berbe 2012. Vinogradarstvo Krauthaker osvojilo je šampionsku titulu u kategoriji starijih graševina. Ukupno su dodijeljene 4 velike zlatne medalje - Kutjevu d.d. pripale su tri, a jedna Vinariji Galić. Na ocjenjivanje je pristiglo 150 uzoraka graševina iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

- Žiri je bio uistinu strog, a broj ukupno dodijeljenih zlatnih medalja (39) govori koliko su graševine pristigle na ocjenjivanje kvalitetne. Berba 2012. na području Vinogorja Kutjevo je kolosalna - rekao je vinar Ivica Perak.

Nagrade i priznanja dobitnicima bit će uručene 1. lipnja na festivalskoj pozornici ispred kutjevačkog dvorca. Tijekom dva završna festivalska dana 31.5. i 1.6. u perivoju kutjevačkog dvorca 50-ak vinara će posjetiteljima ponuditi svoje najbolje graševine na degustiranje.


U glazbenom dijelu programa nastupit će poznata imena hrvatske glazbene scene. U Kutjevo dolaze Najbolji hrvatski tamburaši, Gazde, Bosutski bećari, Miroslav Škoro, Antonija Šola, Šima Jovanovac, Igor Delač, Ivana Banfić, Neda Parmać i mnogi drugi.


- Ove godine na festivalu će biti održane dvije ravnopravne glazbene večeri. Bit će predstavljeno 40 skladbi koje se nalaze i na dvostrukom CD-u. Imamo prijavljeno i puno kvalitetnih mladih izvođača što je znak da se tamburaška scena ponovno budi. Mi nismo isključivo tamburaški festival već prventveno festival dobrih pjesama - rekao je umjetnički direktor festivala Augustin Jelušić.

Tijekom festivala održat će se promocije novih pjesama i spotova izvođača, natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša koji će se podijeliti posjetiteljima kao i izbor za vinsku kraljicu vinogorja.

Više informacija o izvođačima, programu i samom festivalu potražite na www.vinota.hr

Sva događanja i najave pratite na Facebook profilu Udruge Vinota.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI