Petrov film o učeniku - putniku osvojio glasove publike

Pobjednici sinoćnjeg festivala
(FOTO: Aleksandar Grlić)

10.05.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9887

Gimnazija Požega je sinoć u sklopu svojih dana ugostila mali filmski festival "Put do filma za 80 dana". "Veliki i mali", "Molitva predanja", "Nasilje se ne isplati" i "Radni dan gimnazijalca" učenički su radovi koji su se natjecali u konkurenciji s tematikom mladih Gimnazije Požega i Katoličke klasične gimnazije.

- Podnaslov je jedan do pet zbog dužine, a podsjeća i na školu. Iduće godine mislimo uključiti sve srednje škole pa da bude pravo filmsko veselje. Ima zanimljivih filmova, možda netko dobije inspiraciju. Treba svojih pet minuta slave zgrabiti - izjavio je Željko Balog, predsjednik GFR Film videa koji je organizator ovog natjecanja.









Dok su se prebrojavali glasovi publike moglo se uživati u 4 filma s Međunarodnog filmskog festivala za mlade u Karlovcu. Dokumentarac "Kao otac i sin", slijedio je domaći "Rusticus" pa inozemni "Surfer" i "Vox Boxes". Sudionici su nagrađeni replikama rudinske glave i pljeskom, a pobijedio je "Radni dan Gimnazijalca" 3.b razreda Gimnazije.

- Film je dokumentarno-animirani s humorističnim štihom u 3 minute. Moja ruka je crtala, ali svi su radili na ideji. Filmom se bavim preko tri godine, imam kanal na YouTubeu sa svojom ekipom koji ima preko 750.000 pogleda. Krenuli smo prije godinu dana, jako smo zadovoljni i sudjelovat ćemo na Jednominutnom filmskom festivalu te u Karlovcu i Umagu - rekao nam je mladi redatelj Petar Starčević.



Film govori o nevoljama učenika putnika koji dobiva loše ocjene.

- Putujem iz Jakšića i dogodila mi se jedna slična situacija sa stopom. Većina je toga izmišljena, nemam kao glavni lik sve "komade" u imeniku, inače sam dobar ili vrlo dobar. Bilo je malo improvizacije, smijeh je bit svega - kazao je. Nagrada će mu službeno biti uručena na Festivalu jednominutnog filma.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI