Sloga se vraća na tržište, širi proizvodnju i opet zapošljava

Pogon u Slogi
(FOTO: Mario Nakić)

09.05.2013. | Tamara Pejić
Pregleda: 9266

Nakon što je prošle godine u lipnju, u Industriji modne konfekcije Sloga pokrenut stečaj, sada, gotovo godinu dana kasnije, stvari očigledno kreću nabolje. Polako, ali sigurno.

U roku od tri mjeseca Sloga je ponovno zaposlila 30-40 radnika, koji su nakon stečaja završili na burzi rada. Trenutačno je u Slogi zaposleno oko 180 radnika, a ta će brojka tijekom svibnja još rasti, tako da bi tijekom sezone trebalo biti 200-tinjak zaposlenih.  

- Nismo nikome dužni, prvo smo ostali bez tržišta, a sada se vraćamo na tržište. Od nule krećemo prema gore. Trudimo se, borimo se, nadamo se da ćemo uspjeti - rekao je izvršni direktor Ivica Žager.


- Prisjetimo se da je Sloga prošle godine ostala bez kupaca, tj. imali smo samo jednog kupca i nismo mogli popuniti kapacitete, stoga smo morali zatvoriti dosta svojih prodavaonica i ostali smo na samo tri otvorene. U vidu su novi projekti za firme iz Austrije i Norveške. Važno je naglasiti da je Sloga „uskočila“ raditi za pojedine firme iz Austrije iz usluge, dok s druge strane, za firmu iz Norveške kreiramo i konstruiramo kompletne proizvode, uz sugestije i primjedbe kupaca.


Sloga je preuzela i dio poslova koje više nije mogla odraditi tvornica odjeće Slavonija iz Osijeka, zbog čega su povučeni novi radnici s burze. Također, treba reći da su u vidu i drukčiji projekti nego dosad, a to je šivanje medicinske i zaštitne odjeće.

Na cjelokupnu situaciju u Slogi, Žager sada gleda s više optimizma te naglašava: - Ako se pola zamišljenih projekata ostvari, to će nam biti veliki uspjeh.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI