Društvo Zlatne žice po treći put traži Trg za Festival (video)

Ivan Enjingi
(FOTO: Vjeran Blašković)

10.05.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9318

Glazbeno društvo Zlatne žice koje od početka devedesetih godina organizira festival Zlatne žice Slavonije na požeškom Trgu Sv. Trojstva po treći će put ove godine u Grad Požegu uputiti zahtjev za odobrenje korištenja Trga Sv. Trojstva za organizaciju Festivala početkom rujna ove godine. Odlučeno je tako jučer na skupštini Društva. Na dosadašnja dva upita nije im odgovoreno pozitivno, osim na jedan kada im je dopisom skrenuta pozornost na rok za prijavu na natječaj za organizaciju Festivala koji je raspisao Grad.

Festival u koncesiju

Grad Požega je početkom godine raspisao natječaj (koncesiju) za organizaciju Festivala tijekom idućih pet godina što do sada nikada nije bio slučaj. Glazbeno društvo Zlatne žice nije se javilo na natječaj jer je ono osnovano samo s jednom namjerom - organiziranja Zlatnih žica. Do ove godine u cjelokupnoj povijesti Festivala nikada nitko nije raspisivao natječaj za njegovu organizaciju.


S ovim događajima mnogima je postalo jasno da bi Požega ove jeseni mogla imati dva Festivala. Tim više što se neslužbeno saznaje kako se na natječaj koji je raspisao Grad javila jedna tvrtka.


Društvo ne odustaje

Društvo Zlatne žice jučer je zaključilo kako će ono i ove godine organizirati Festival a da mjesto održavanja treba i dalje na prvom mjestu biti Trg Sv. Trojstva. Ako im se Trg ne odobri spremni su iznaći drugu lokaciju. Rečeno je i kako će ako treba ići i prosvjedovati pred Gradsku kuću.

Ima i drugih televizija

Na pitanje jesu li okončani pregovori s HTV-om oko prijenosa direktor Festivala Ivan Enjingi stariji je rekao kako nisu jer je na Prisavlje pristiglo toliko pritužbi na račun dosadašnjeg organizacijskog odbora da se čude da je tako nešto uopće moguće te da pravna služba HTV-a sada o tome odlučuje. Enjingi svjestan značenja televizije za Festival rekao je kako pored Hrvatske televizije ima i drugih televizija koje mogu i žele prenositi Festival.

Upotpunjen organizacijski odbor

Kako bi organizacija Festivala tekla onako kako treba jučer je s novim članovima upotpunjen organizacijski odbor. Tako je umjetnička direktorica Festivala Koraljka Neferović, a novi članovi odbora su još Goran Šutalo, Drago Čakalić i Mato Berakić. Enjingi je rekao i kako je Festival okupio širu grupu suradnika koji će pomoći u organizaciji poput dugogodišnjeg voditelja Festivala Branka Uvodića, voditelja tamburaškog orkestra HRT-a Siniše Leopolda, predsjednik Društva Šokadija Martina Vukovića, skladatelja prof. Davora Bobića iz Varaždina te prof. Olivera Olivera iz Osijeka i drugih.

Pogledajte odgovor direktora Festivala Ivana Enjingija na pitanje hoće li ove godine biti Festivala u Požegi.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI