Projekt od 1,2 mil. eura: Očekuju 125 novih radnih mjesta

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u Kutjevu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

06.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9914

"Mislim da je ovo veliki događaj za Kutjevo. Prepoznali smo vaš projekt jer pokazujete put pametne specijalizacije, vi ste se opredijelili za razvoj vinarstva, voćarstva i pčelarstva, a upravo takvu pametnu specijalizaciju Europska unija propagira kao svoj cilj", rekao je Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova te potpredsjednik Hrvatske vlade na današnjem otvaranju treće i konačne faze radova na kutjevačkoj poduzetničkoj zoni "Kamenjača".

Kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić istaknuo je kako će po završetku ove faze poduzetnička zona koja već ima 9 aktivnih poduzetnika i oko 120 zaposlenih biti potpuno opremljena svom potrebnom infrastrukturom.




- Interes gospodarstvenika raste pa su svoj dolazak i izgradnju novih gospodarskih objekata najavili još mnogi. Tijekom idućih godinu do godinu i pol dana očekujemo 110 do 125 novih radnih mjesta, što je velika stvar za Kutjevo - dodaje Nikolić zahvalivši se ljudima u Ministarstvu gospodarstva kao i Ministarstvu regionalnog razvoja što su prepoznali njihov projekt i ponudili stručnu pomoć. Projekt opremanja poduzetničke zone vrijedan je 1,2 milijuna eura i financiran je iz EU fondova.


Gradonačelnik je naglasio kako se radi o najvećem projektu otkad je Kutjevo zasebna jedinica lokalne samouprave, ali dodaje kako u budućnosti planiraju neke još veće.

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI