Iz pakračkog Hajduka u Arsenal, Dinamo i na Marakanu

Nikša i Tvrtko
(FOTO: Mario Barać)

23.04.2013. | Mario Barać
Pregleda: 13880

Nogometni klub „Hajduk“ iz Pakraca već godinama je poznat po odličnom radu s mladim kategorijama, a čini se da su u pakračkom županijskom ligašu počeli ubirati i rezultate tog rada. Posebno u iznimno talentiranoj generaciji igrača rođenih 2000. i 2001. godine gdje su interes za „Hajdukove“ nogometne nade pokazali najkvalitetniji hrvatski, ali i inozemni klubovi.

Nikša Grubišić i Tvrtko Krpan izabrani su među deset igrača s područja Hrvatske koji su pozvani na trodnevni kamp "Arsenala" u Atenu, za godište 2001., Matija Vuić i Ivan Keć pozvani su da pojačaju prvoligašku momčad "Osijeka" za prijateljski meč protiv "Crvene zvezde" na beogradskoj Marakani dok je Tvrtko, zajedno s Adrianom Grgićem pozvan da trenira u najbolji hrvatski klub – „Dinamo“ Zagreb.


Adrian Grgić na utakmici s Lipikom


Uzbuđenje pred polazak


- Jako sam uzbuđen što danas putujem u Zagreb na trening „Dinama“ jer to je ipak „Dinamo“ i tamo trenirati je nešto što svatko može poželjeti. Veselim se i što ću tri dana provesti u Grčkoj u trening kampu jednog tako velikog kluba kao što je „Arsenal“ za kojeg od prije navijam, rekao je Tvrtko, a na pitanje koji mu je najbolji nogometaš današnjice, spremno i bez razmišljanja odgovara: - Messi. Osim iznimne talentiranosti za nogomet, Tvrtko je i odličan učenik, a odličan je učenik i njegov školski prijatelj, susjed i suigrač Nikša Grubišić koji će s Nikšom trenirati u dresu „Arsenala“.

– Jedva čekam četvrtak i polazak i jedva čekam da krenu treninzi i utakmice, a veselim se što ću tamo upoznati i neke nove prijatelje. Naravno da bih volio postati nogometaš kad odrastem, kao i moj nogometni uzor Messi, priželjkuje Nikša.

U Grčkoj samo najbolji

Kamp u Grčkoj je samo za probrane nogometaše iz ovog dijela Europe. Osim iz pakračkog „Hajduka“, iz Hrvatske će putovati još mladi nogometaši iz Splitskog „Hajduka“, zagrebačke „Lokomotive“, vinkovačke „Cibalije“, „Osijeka“ i „Solina“, koji su se dokazali na kampovima u Splitu, Zadru i Županji, a u Ateni će ih trenirat Steve Morrow, glavni skaut slavnog engleskog premierligaša.

Osim upornosti i odgovornosti prema treningu koje posljednjih godina vode treneri Siniša Grubišić, Dinko Kliček i Dubravko Ljevaković, dio svog nogometnog uspjeha Nikša i Tvrtko mogu zahvaliti i genima jer su njihovi očevi – Marijan Krpan i Siniša Grubišić, poznati lipički nogometaši.

– Igrao sam samo za „Lipik“, i to 27 godina. Naravno da sam kao otac ponosan što mi je sin pozvan u „Dinamo“ i „Arsenal“, ali ne želim da zbog toga osjeća bilo kakav pritisak. Nemam nikakva očekivanja i nisam opterećen time i najviše me veseli što znam da Tvrtko voli nogomet. Pa on poslije treninga dođe kući i odmah s dečkima ide na nogomet na školsko igralište, ispričao nam je tata Marijan.

Priželjkuju gol usred Beograda

Ponosni su i roditelji Matije Vuića i Ivana Keća (obojica 2001. godište) koji će, na poziv trenera „Osijeka“, pojačati ovog prvoligaša u prijateljskom dvoboju s „Crvenom zvezdom“ na beogradskoj Marakani 27. travnja. To neće biti i prvi susret naših igrača s kolegama iz „Osijeka“, jer su se već upoznali na treninzima i prijateljskim utakmicama unazad šest mjeseci od kada i traje suradnja „Osijeka“ i „Hajduka“ na razini mlađih uzrasnih kategorija.


Ivan Keć

- Čuo sam za Marakanu o kojoj mi je pričao tata (Slavko, trener seniorske ekipe „Hajduka“ op.a.) i rekao je da je to jako veliki stadion, velikog kluba koji je nekada bio prvak Europe. Jedva čekam utakmicu i volio bih kada bismo pobijedili, a posebno kada bi ja postigao gol usred Beograda, kaže Matija, kojem je, i pored svih svjetskih nogometnih zvijezda, nogometni uzor Luka Modrić.

Ni Ivan Keć ne krije da bi u Beogradu volio postići gol. – I meni je tata pričao o Zvezdi i znam da se radi o nekad velikom klubu. Nadam se da ću igrati u Beogradu, jer sam već igrao u početnoj postavi „Osijeka“, a bilo bi super kada bih postigao i gol, najavljuje Ivan.

Iako igra obrambenog igrača, i njemu je uzor Leonel Messi, a tko zna, možda baš on, ili netko od njegovih pakračkih i lipičkih vršnjaka i suigrača, u skoroj budućnosti iskuju danas najpopularnije zanimanje - profesionalnog nogometaša.


Matija Vuić



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI