Kaptolački vinari očekuju do tisuću ljudi za Vincelovo

18.01.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 7181

Vincelovo u Kaptolu, koje šestu godinu u nizu organizira Udruga vinara, vinogradara i voćara općine Kaptol, jedinstvena je po tome što se obred blagoslova vinograda vrši u samim vinogradima iznad Kaptola, a lozu će blagosloviti lokalni svećenici.

- Ova je manifestacija davno prerasla lokalni karakter. U nedjelju kod jezera Bistra iznad Kaptola očekujemo preko 700, pa možda i 1.000 ljudi. Najavile su nam se udruge iz cijele županije, ali i okolnih gradova i mjesta, kao što su Slavonski Brod, Nova Gradiška, Staro Petrovo Selo, Cernik, Orahovica, Našice, Feričanci...Ukupno tridesetak udruga - rekao je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge VVV Kaptol.

Vincelovo u Kaptolu održat će se u nedjelju, 20. siječnja kod jezera Bistra. Program počinje u podne okupljanjem vinogradara, nastavlja se blagoslovom vinove loze u 13 i ručkom u 14 sati. Za poslijepodne i navečer najavljen je kulturno-umjetnički program uz Tamburaški sastav Castrum i goste.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI