Požeško rodilište sada je i službeno - prijatelj djece!

UNICEF je dodijelio priznanje požeškoj bolnici
(FOTO: Domagoj Katić)

11.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 14805

Unatoč sve negativnijem trendu broja poroda koji je u posljednjih 10 godina pao sa 700 na nešto više od 500, Opća županijska bolnica Požega, odnosno njezino rodilište je dobilo veliko prizanje UNICEF-a koji ju je danas proglasio rodilištem prijateljem djece.

- Ovo priznanje unapređuje naš rad te je potvrda da smo i do sada dobro radili. Naše rodilište prema broju rođene djece spada u kategoriju malih rodilišta, a nadamo se ove godine premašiti brojku od 550 porođaja - kaže Renata Rališ, voditeljica Odjela rodilišta OŽB Požega koje je obnovljeno i suvremeno opremljeno 2010. godine.


Renata Rališ, voditeljica Odjela rodilišta OŽB Požega



Ravnatelj Željko Glavić, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, doministar zdravlja Marijan Cesarik i Lora Vidović iz ureda UNICEF-a Hrvatska


Ravnatelj Željko Glavić je naglasio kako pad broja poroda bilježe sve bolnice u Hrvatskoj te dodao kako se nada da će se faktori u društvu koji mogu utjecati na natalitet promijeniti da bi broj novorođene djece porastao.

Lora Vidović, predstavnica ureda UNICEF-a za Hrvatsku je pobliže pojasnila 10 kriterija koje rodilište mora zadovoljiti.

- Teško je to kratko opisati, ali sve se svodi da majka i djete budu u jednom primarnom i humanom donosu, da se potiče dojenje te se dijete ne odvaja od majke nakon poroda. Moram naglasiti da sam ponosna što je rodilište u Požegi uspjelo ispuniti svih 10 kriterija - kaže Vidović te dodaje kako je još 5 rodilišta bez te titule, a među njima su i ona najveća - u Petrovoj i Vinogradskoj te nešto manjih poput rodilišta u Šibeniku i Novoj Gradiški.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI