Vlada odbila amandman za izgradnju dvorane u Požegi

Slavko Linić, ministar financija RH
(FOTO: PIXSELL)

05.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9043

Ministar financija Slavko Linić je na sjednici Hrvatskog sabora odbio prijedlog saborskog zastupnika Dražena Đurovića (HDSSB) da Vlada uvrsti u svoj program izgradnju školske sportske dvorane u Požegi.

- Vlada odbija amandman iz razloga što Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nije jedino nadležno za nadogradnju, rekonstrukciju i opremanje škola, već to čini zajednički sa županijama i gradovima - rekao je Linić.

Videozapis s jučerašnje sjednice Sabora osvanuo je danas na Youtubeu.





Ministar Linić je dodao kako je izrađen program javno-privatnog partnerstva o nadogradnji škola, po kojem će Ministarstvo sudjelovati s 55 posto pa će, po njegovim riječima, ulaganja biti veća nego prije.

Zastupnik Đurović u svome odgovoru nije krio razočaranje što je njegov amandman odbijen.

- Ovo je jedan tako sitan amandman, radi se o projektu vrijednom 2 milijuna kuna za izgradnju školske sportske dvorane. Požega nema još nijednu takvu dvoranu. Ima dva-tri neadekvatna prostora.

- Pripremljena je dokumentacija, ishodovana je građevinska dozvola i trebala je krenuti izgradnja dvorane koja bi bila dostatna za potrebe tri srednje škole: Gimnazije, Katoličke gimnazije i Glazbene škole. Projekt je u cijelosti završen, ali ne postoji želja ni volja grada, županije, a evo sada i države, da se započne izgradnja - rekao je Đurović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI