Pavelić: Osjećamo se kao 1991. - ovo je još jedna pobjeda!

Krešimir Pavelić
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

16.11.2012. | M. Nakić/D. Katić
Pregleda: 10777

"Hvala Bogu da se ostvarilo kako smo predviđali" - rekao je Krešimir Pavelić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije čiji su članovi današnju presudu haškog suda dočekali na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Pavelić je, podsjetimo, u jučerašnjoj izjavi za 034portal rekao kako vjeruje da će presuda biti oslobađajuća te da nikakvo tretiranje oslobodilačke akcije u Hrvatskoj kao zločinačkog pothvata za njih ne dolazi u obzir.

- Osjećali smo se kao 1991. kada smo oslobađali okupirani teritorij. Ovo je još jedna pobjeda Hrvatske. Ta euforija na trgu nakon izricanja presude, to se ne može opisati. Ponavljam, to nije bilo suđenje samo generalima, nego i svima nama. Svi se osjećamo napokon oslobođeni krivnje - ustvrdio je Pavelić.

Pročitajte i komentare nekih političara s područja Požeško-slavonske županije.


Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice i saborski zastupnik (HDZ)


- Apsolutno sam očekivao ovakvu odluku i slobodno mogu reći da mi je ovo jedan od najsretnijih dana u životu. Ne samo meni, nego i cjelokupnom hrvatskom narodu. Danas je dokazano da Hrvatska nije kriva, da nije bilo genocida te da su hrvatski branitelji izvojevali jednu veliku pobjedu. Nadam se i očekujem da će svi hrvatski generali na sudovima u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini dobiti oslobađajuću presudu.

Dražen Đurović, saborski zastupnik (HDSSB)

- Presudu sam dočekao na Trgu bana Jelačića zajedno s građanima i stranačkim kolegama iz HDSSB-a. Osim HDSSB-a na Trgu nije bilo nikoga iz ostalih stranaka. Presretan sam jer je skinuta svaka ljaga s Oluje, a skinuta je i optužba s hrvatskog naroda. Ovom presudom su svi dobili moralnu satisfakciju i mislim da možemo biti presretni zbog toga.

Zoran Krejči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca (SDP)

- Ne mogu sakriti oduševljenje zbog odbacivanja optužnice protiv hrvatskih generala. Velika je hipoteka pala s našeg naroda, a nama Pakračanima ovo posebno puno znači jer smo uz Vukovar najviše pretrpjeli i danas se veselimo zajedno s našim generalima.

Antun Haramija, gradonačelnik Lipika (HDZ)

- Naravno da sam očekivao ovakav ishod suđenja koje je u konačnici suđenje Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Svi trebamo cijeniti žrtvu generala koji su za svoju domovinu 7 godina proveli u zatvoru unatoč činjenici da su nevini.

Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva (SDP)

- Bojao sam se s obzirom na prijašnja iskustva s haškim sudom, da će potvrditi onu sramotnu i nebuloznu presudu od lani. Kao čovjek, Hrvat i dragovoljac Domovinskog rata molio sam Boga da suci u Haagu napokon progledaju i uvide istinu, da mi nismo bili agresori. Međutim, ipak je došlo do toga da ih oslobode, pravda je zadovoljena. Veseli me što je potvrđeno da Hrvatska nije bila agresor i da nije bilo udruženog zločinačkog pothvata.

Ronko bez komentara

Postavili smo isto pitanje Zdravku Ronku, gradonačelniku Požege i saborskom zastupniku (SDP). Kada se nije javljao na naše pozive, pitanje smo postavili preko tajnice Ureda gradonačelnika, Branke Starčević-Tesari. Ona nam je oko podneva kazala kako je gradonačelnik na sjednici Sabora te će pokušati doći do njegovog komentara. Zasad još ništa nismo dobili.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI