Počela izgradnja novog vodocrpilišta

Radovi u Velikoj na cesti iz bazena prema odmaralištima
(FOTO: Vjeran Blašković)

01.08.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9490

Kao i svih proteklih godina i ovoga je ljeta cijelo vrijeme na snazi upozorenje komunalne tvrtke Tekija da se voda iz vodoopskrbne mreže koristi samo za osnovne potrebe. Već sljedećega ljeta, prema najavama, situacija s otežanom vodoopskrbom u Požeštini ne bi se trebala ponoviti.

Novi izvori: 45 litara vode u sekundi

Krenula je izgradnja vodocrpilišta uz Dubočanku u Velikoj na prvim livadama odmah iza bazena. Na sustav vodoopskrbe bit će spojena tri već uređena zdenca koja će, kako je planirano, davati izdašnih 45 litara vode u sekundi.


Kako saznajemo od šefa gradilišta Tomislava Harhaja iz vinkovačke tvrtke Izgradnja-vvk, radovi vrijedni 4,3 milijuna kuna bez PDV-a) potrajat će do kraja listopada, za kada je predviđeno uključivanje novog vodocrpilišta u sustav vodoopskrbe Požeštine.

Kvalitetnija voda za potrošače



Gradonačelnik Požege Zdravko Ronko, inače i predsjednik skupštine javnog poduzeća Tekija koja je investitor, rekao je kako će cijelo područje Požeštine ovime dobiti kvalitetniju vodu u slavinama. Plan je, kaže, uključivanjem vode s izvora uz Dubočanku gdje je voda izuzetne kvalitete smanjiti crpljenje vode u bunarima uz Orljavu u Požegi.

Zanimljivo je da će pumpe za vodu na tri nova zdenca u Velikoj doći iz Južnoafričke Republike. Prema riječima gradonačelnika, radi se o vrlo kvalitetnim pumpama čiju je ugradnju predvidio projektant, zagrebačka tvrtka Hidroprojekt-ing. Gradonačelnik Ronko rekao je kako je ukupna investicija u novo vodocrpilište oko 5,7 milijuna kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI