Stanovnicima Babinog vira 90 novih parkirnih mjesta

Novo parkiralište u Babinom viru
(FOTO: Mario Nakić)

14.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 16046

Završeni su građevinski radovi u Babinom viru. Stanovnici najbrojnijeg požeškog stambenog naselja dobili su 90 novih parkirnih mjesta raspoređenih na 3 parkirališta u ulicama Vladimira Nazora i Miroslava Krleže. Grad Požega izdvojio je u tu svrhu 300.000 kuna. Iako na stranici Grada Požege opravdavaju ovu investiciju potrebama građana, u stvarnosti nije popunjeno ni 10 posto novih kapaciteta.

Za novi kružni tok u centru grada, na križanju ulica Republike Hrvatske, Stjepana Radića, Dr. Franje Tuđmana i Kamenita vrata, izdvojit ćemo oko milijun kuna, a radovi će trajati otprilike mjesec dana.

Među ostalim građevinskim radovima je konačno dovršavanje krovišta na zgradi Gradske knjižnice i čitaonice. Za krovište je Ministarstvo kulture osiguralo 2,5 milijuna kuna, a još dva milijuna predviđena su za uređenje unutrašnjosti zgrade. Dosad je u ovu zgradu uloženo 6,7 milijuna kuna.


Najavljeni su i radovi na novim zdencima uz vodotok Dubočanke. Oni bi trebali dati dodatnih 45 litara vode u sekundi. Hrvatske vode uložit će oko 5,7 milijuna kuna u projekt koji bi trebao popraviti stanje sustava vodoopskrbe na požeškom području.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI