Mamić: Ne mogu otići iz Slavonije, a da ne počastim tamburaše

27.06.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 22113

Pripremnom utakmicom GNK Dinamo Zagreb za Ligu prvaka na stadionu Stjepan Zdenko Šivo u Pleternici protiv domaće Slavije zagrebački su igrači pokazali svoju trenutačnu razinu. Oko 2.000 gledatelja svjedočilo je puno boljoj i organiziranijoj igri Slavije u odnosu na prošlu godinu. Pleterničani su, uz par vrlo izglednih prilika za gol, izgubili 0:2.

Uspješno gostovanje Dinama i dobru atmosferu pokušala je uništiti nekolicina zagrebačkih huligana skanidiranjem Zdravku Mamiću te paljenjem 2 baklje i bacanjem petardi u igralište. Daljnje incidente uspješno su spriječili pripadnici PP Pleternica te JVP Požeško-slavonske županije.

Marčinović odlazi: Ozljede su rekle svoje


U 33. minuti, pri rezultatu 1:0 (Sammir), od nogometa i od NK Slavija oprostio se uz veliki pljesak, nakon 15 godina vjernosti klubu, Milan Marčinović.


- Ozljede su rekle svoje, dugi niz godina sam tu. Vrijeme je za mlade igrače kojih u Slaviji ne manjka, rekao je Marčinović te dodao kako s ovom ekipom očekuje iduće sezone loptu u mreži Dinama.

Nakon oproštaja Marčinkovića na teren je pozvana mlada nada pleterničkog nogometa Marko Stanić kojemu je poklon i čestitku na odličim utakmicama uputio gradonačenik Pleternice Franjo Lucić.

Slavija i u drugom poluvremenu čvrsta u obrani

Pedesetak vrlo glasnih Bad Blue Boysa nastavili su i u drugom poluvremenu sa skandiranjem, no ovaj puta bez pirotehnike. Unatoč gustoj obrani Slavije koja je u nastavku igrala puno aktivnije i u napadu, Rukavina je pronašao put do mreže te povećao vodstvo.

Bilić: Nema treme, u prijateljskoj utakmici nemaš što za izgubiti

- Lijepo je igrati u ovakvom ambijentu, s ekipom koja je vidno bolja nego prošle godine. Iako nam nedostaju neki igrači, mislim da smo odigrali dobru utamicu. Ovo nam je dobra pripremna utakmica za kvalifikacije, kazao je igrač Dinama Ivan Tomečak.

Trener NK Slavija Dalibor Bognar bio je izuzetno zadovoljan igrom svoje mlade momčadi, koja je kako kaže "ipak osjećala grč, jer je u pitanju prvak Republike Hrvatske", te dodaje kako je htio dati svim igračima priliku za igru.

Ante Čačić, trener GNK Dinamo je bio zadovoljan igrom protivnika, koji je "bio živahan i aktivan svih 90 minuta igre" iako mu je nedostajalo par prvotimaca kaže da je "zadovoljan svojim igračima i ne sumnja u prolazak protiv Ludogoreca".

Ivan Bilić navodi kako "nema treme, u takvoj utakmici nemaš šta izgubiti. Dobar je osjećaj i čast igrati dvije godine za redom protiv Dinama, mogli smo zabiti ali nije sramota primiti 2 gola od takvog protivnika."

Show program u poluvremenu

Između dva poluvremena čelnici i predstavnici klubova su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te najavili nove zajedničke projekte. - Kada Dinamo kreće iz Pleternice minimalan doseg je skupina Lige prvaka, izjavio je Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik GNK Dinamo nakon što je ispunio prošlogodišnje obećanje kako će Dinamo sezonu započinjati u Pleternici te dodao kako će i financijski pomoći NK Slaviji isto kao i prošle godine. Kasnije je u Bijeloj kući komentirao kako ne može napustiti Slavoniju, a da ne počasti tamburaše.

Davor Šuker je klubu čestitao na uspješnom radu i poželio da bude aktivan i živ kao i do sada te izrazio nadu kako će ovaj ogled u Pleternici postati tradicionalan događaj Požeško-slavonske županije.

- Nastavak prijateljskih dvoboja NK Slavija i GNK Dinamo uopće ne dovodim u pitanje jer imam riječ Zdravka Mamića kako će se ovi ogledi nastaviti u Pleternici, rekao je gradonačelnik Franjo Lucić.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI