Djedu u čast: Starim Renaultom na put od Požege do Maroka

Ivan Jakovina ispred svoga Renaulta 4
(FOTO: Iz priv. kol. I. Jakovine)

26.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12768

"Požega je moj rodni grad, u Požegu se uvijek vraćam i iz Požege ću krenuti na put", rekao nam je Ivan Jakovina, 28-godišnji planinar, putopisac i avanturist, čiji je plan u kolovozu prijeći put od Požege do Marakeša u Maroku u oldtimeru Renaultu 4 i potom popeti se na najviši vrh planine Atlas.

- Putovanje bi trebalo trajati tri tjedna. Najvažnije točke su usponi na dva vrha - Mulhacen (3.478 m), najviši vrh kontinentalne Španjolske i Jebel Toubkal (4.176 m), najviši vrh Atlasa i sjeverne Afrike. U Maroku želim otkriti što više i proučiti što današnjim Marokancima predstavlja Ibn Battuta, veliki istraživač i putnik iz 14. stoljeća koji je svojim putovanjima nadmašio i Marka Pola - rekao je mladi Požežanin, koji će svoje putovanje posvetiti svome pokojnom djedu Ivanu "Malom Pajdi" Jakovini, istaknutom Požežaninu koji je također bio putopisac i planinar.

- Detaljniju rutu ne planiram, sve ostavljam na volju puta i trenutka - dodaje Ivan.


Prije samog puta već je započeo s tjelesnim pripremama, a u planu mu je u srpnju popeti se na Triglav. Isključivo za put do Maroka kupio je stari Renault 4 GTL iz 1984. godine za 6.000 kuna.


- Nakon podužeg razmišljanja zaključio sam kako je to idealan automobil za putovanje. Malo troši, jednostavna je mehanika, malen, a dovoljno prostran - dodaje Ivan, koji se nada kako će prije početka puta uspjeti skupiti dovoljno novca da pripremi ovaj automobil za takav put. Na putovanje će krenuti sa svojom djevojkom, a fotografije s puta ćemo objavljivati ekskluzivno na 034portalu.

LINK Facebook fan page
LINK Ivan Jakovina - web stranica



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI