Mladi uredili teren i pozivaju sugrađane: Dođite na tenis!

Prvi mečevi na novom igralištu
(FOTO: Marko Iličić)

21.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11767

U trenutku kada se sport u ovom malom gradiću na sjeveroistoku Požeško-slavonske županije, čini se, lagano gasi, pojavili su se mladi entuzijasti koji pokreću nešto novo i vlastitim radom žele doprinijeti svojoj zajednici.

- Nogometni klub propada, tko god i malo prati županijsku ligu zna o čemu pričam. Košarku i rukomet nemamo, pitanje je što je s kutjevačkim sportom. Nas petorica smo se skupili jer volimo igrati tenis i ne sviđa nam se što moramo putovati dalje da bismo igrali pa smo odlučili sami vlastitim sredstvima urediti teniski teren - prepričava Boro Matijević, jedan od inicijatora akcije za uređenje teniskog igrališta.


Foto: Marko Iličić


Petorica mladića, starih 25 do 30 godina, vlastitim su novcem u roku tri dana sredili zapušteni prostor iza nogometnog igrališta i ondje uredili igralište za tenis. Nekad su na tom mjestu, prije 20 ili 30 godina, i bili teniski tereni. Budući da se radi o gradskom prostoru, normalno je da je teren otvoren za sve posjetitelje. Međutim, dečki su izašli još više u susret svojim sugrađanima ponudivši im i opremu.



Foto: Marko Iličić

- Pozivamo sve zainteresirane da nam se jave, svi koji bi željeli igrati ili naučiti igrati tenis. Imamo rekete, loptice, sve iznajmljujemo besplatno, a teren je već spreman. U ovih par dana imali smo pravu "navalu" pa razmišljamo da uredimo još jedan teren.


Foto: Marko Iličić

Sve informacije o igralištu i terminima možete dobiti na njihovoj grupi na Facebooku. Matijević kaže, ako se interes Kutjevčana za ovim sportom poveća, postoji mogućnost osnivanja teniskog kluba.


Foto: Marko Iličić

- U većini slučajeva glavni cilj investiranja je ostvarivanje ekonomske koristi, ali suprotno tome mi smo odlučili ne voditi se ekonomskim interesom te svoje ideje, volju i vrijeme dati za interes društva. Želimo potaknuti i druge mlade da na svoj način doprinose razvoju društvenog života u svojim mjestima - ustvrdio je Boro.




Foto: Marko Iličić




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI