Učenici Tehničke škole vratili se s krosa kao prvaci države

Nagrađeni učenici Tehničke škole s profesorom Trgovčićem
(FOTO: Mario Nakić)

24.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9039

U gradu bez atletskog stadiona kros i atletika itekako su uspješni sportovi, barem kada se radi o Tehničkoj školi. Zahvaljujući četvorici predstavnika, ona je u kategoriji trećih i četvrtih razreda osvojila ekipno prvo mjesto na velikom natjecanju hrvatskih srednjih škola "Kros Sportskih novosti" na zagrebačkom Bundeku.

Među učenicima Tehničke škole, najbolji je bio Luka Galić iz Pleternice zauzevši 6. mjesto, Milan Jakovljević iz Kutjeva je sedmi, a braća Krešimir i Božidar Banović iz Požege osvojili su 13. i 17. mjesto među stotinjak sudionika. Dok se Krešimir Banović aktivno bavi biciklizmom i osvaja nagrade na državnoj razini, najbolje plasirani Luka Galić već se godinama ne bavi nikakvim sportom i sam priznaje kako se nije posebno pripremao za ovo natjecanje.

- Lani sam ostvario puno lošiji rezultat pa sam se jako iznenadio ove godine. Nisam to očekivao. Osim satova tjelesnog u školi, nisam se posebno pripremao - rekao je Luka.


Njihov profesor i trener Milan Trgovčić može samo izraziti zadovoljstvo uspjehom njegove ekipe u Zagrebu.


- Natjecanje je održano u organizaciji Atletskog saveza Hrvatske i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Naša škola je dosad osvojila 11 prvenstava u krosu i zapažene rezultate, a za to su najviše zaslužni naši učenici, oni su vrhunski "materijal" i daju uistinu puno više nego što se od njih može očekivati - rekao je Trgovčić.

Pojedinačno prvo mjesto u istoj kategoriji osvojio je također Požežanin Sandi Protić, učenik 12. gimnazije u Zagrebu, kojemu je ovo 6. naslov u nizu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI