Berba paprike u tijeku: Očekuju prinos od 250 tona (foto)

Berba paprike u dobrovačkom stakleniku
(FOTO: Mario Barać)

20.04.2012. | Mario Barać
Pregleda: 14803

U staklenicima zagrebačke tvrtke „MBM Lučko“ u Dobrovcu nadomak Lipika u tijeku je berba paprike babure, sorta Vedrana, koja je sredinom veljače zasađena na oko 1,5 hektar novoobnovljenih staklenika.

- Papriku beremo konstantno, ovisno kako bilje rode, svaka 2 do 3 dana. U tijeku je berba prve etaže, a berba će trajati sve do listopada kada se stare biljke skidaju i u veljači ide novi rasad, pojasnila je Marijana Mlinar, tehnolog u proizvodnji.




U staklenicima je zasađeno 49.000 biljaka, a Mlinar očekuje ukupan prinos od 250 tona.


Najkvalitetniji plodovi ove vrste paprike na tržištu postižu cijenu između 25 i 27 kuna, a građani još uvijek nemaju mogućnost kupovine paprike u Dobrovcu, u maloprodaji iako se i o tome razmišlja.



Uz 13 stalno zaposlenih radnika, sezonski posao na branju paprike pronašlo je još 5 ljudi koji rade ovisno o potrebama. Paprika je namijenjena hrvatskom tržištu, uglavnom velikim trgovačkim lancima.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI