Cilj nam je Vinogorje Kutjevo još jače brendirati

Augustin Jelušić
(FOTO: Vjeran Blašković)

01.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11806

Društvo Zlatne žice izabralo je Augustina Jelušića iz Kaptola, vođu tamburaškog sastava Castrum, za umjetničkog direktora Festivala Zlatne žice Slavonije u Kutjevu. Imenovanje smo iskoristili kako bismo porazgovarali o planovima i željama u organizaciji ovogodišnjeg festivala koji će se održati zajedno s Festivalom graševine 1. i 2. lipnja u Kutjevu.

- Zlatne žice i Festival graševine su logična nadogradnja festivala koje Društvo zlatne žice organizira već 20 godina. Društvo je početkom devedesetih godina obnovilo tradiciju Muzičkog festivala Slavonije, a prošle godine preselili smo se u Kutjevo. Ove godine radimo korak dalje u cilju promoviranja svih vinara kutjevačkog kraja i Vinogorja Kutjevo kao mjesta u kojemu je graševina za sebe pronašla najbolje podneblje, kaže Augistin Jelušić poznatiji pod nadimkom Tin.

Na inicijalnom sastanku prije dva tjedna dogovoreno je povijesno spajanje kutjevačkih udruga vinara u jednu te zajednička organizacija tradicionalne kutjevačke manifestacije Festival graševine i Zlatne žice Slavonije. U međuvremenu se otišlo i korak dalje te je dogovoren zajednički program koji će oplemeniti i jedan i drugi festival.


- Zajedničkom organizacijom ta dva festivala uvećat ćemo obje manifestacije, Festival graševine postat će mjesto na kojemu će se ocjenjivati graševina iz cijele regije, a Zlatne žice ponudit će slušateljima najbolje od tamburaške pjesme u Hrvatskoj. Konačni cilj nam je promovirati Kutjevo kao kolijevku graševine i Vinogorje Kutjevo još jače smjestiti na svjetsku kartu vrhunskih vinogorja, priča Tin Jelušić o ciljevima i programu festivala.


- Interes je velik. Vinarima kraja i regije, a posebno izvođačima sviđa se put i način kojim smo odlučili nadograditi 20-godišnju tradiciju organiziranja festivala. Ove godine uz ocjenjivanje graševine i najbolje tamburaške pjesme, tijekom dva fetivalska dana bit će priređeno mnoštvo popratnih događaja koji će privući veliki broj posjetitelja iz regije u Kutjevo. Da ne otkrijem sve, mogu  reći da će biti organizirani Dani otvorenih vrata vinskih podruma, natjecanja u pripremi lovačkog gulaša sa slavonskom kobasicom i graševinom i mnogi drugi zabavni događaji, zaključio je umjetnički direktor Festivala Zlatne žice Augustin Jelušić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI