Učenik izbačen iz vlaka jer nije odmah našao pokaz?!

Josip Crnjac i njegov otac Ivica ogorčeni su zbog postupanja konduktera HŽ-a
(FOTO: Mario Nakić)

24.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17207

Mnogi se učenici - putnici zbog čudnog voznog reda vlakova moraju ustajati i prije 6 sati, no to nije ni približno najgore što prolaze. Josip Crnjac 15-godišnji je učenik 1. razreda srednje škole, živi u Gradcu pored Pleternice, a školu pohađa u Požegi.

- Bio je 3. veljače, ono vrijeme kada su bile najveće hladnoće. Oko 6 sati ujutro. Vani je bilo sigurno oko -12 ili -13 stupnjeva. Kao i svakoga dana, išao sam u školu vlakom od Pleternice do Požege. Kada je vlak stao na stanici u Novoselcima, kondukter me pitao za kartu. Rekao sam mu da imam mjesečni pokaz, ali ga moram naći u torbi. Nije mi vjerovao - prepričava Josip.

Prema njegovim riječima, kondukter ga je povukao za ruku i zaprijetio mu da odmah mora izaći.


- "Lažeš! Izađi sad odmah iz vlaka ili ćeš vidjeti što ću ti napraviti!", tako mi se obratio. Poslušao sam ga i izašao u Novoselcima. Tada sam iz torbe izvadio mjesečni pokaz, no konduktera nije bilo i vlak je već otišao.


Njegovoj priči posvjedočili su i drugi učenici koji su se, kao i inače, toga dana s njim vozili u školu. Josip se potom pješice, po velikoj hladnoći, vratio kući u Gradac. Susjed ga je dovezao do Pleternice gdje je dočekao drugi vlak kako bi ipak stigao u školu.

- Kada sam čuo, nisam mogao vjerovati da bi mu netko to napravio. Obratio sam se policiji, no oni su mi rekli da to nije u njihovoj nadležnosti. Zvao sam u Hrvatske željeznice, dali su mi e-mail adresu za reklamacije. Poslao sam im e-mail u dva navrata, na oba sam dobio tek automatski odgovor kako je moj mail zaprimljen i kako će mi se ubrzo javiti. No, još uvijek nisam dobio nikakav konkretan odgovor - rekao nam je Josipov otac Ivica Crnjac.

Poslali smo upit HŽ-ovom Uredu za odnose s javnošću od kojeg očekujemo odgovor o ovom slučaju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI