Razgledanje Moshija i odmor prije samog uspona (foto)

Pavle Petrović i Igor Ivanović u Moshiju
(FOTO: 034portal)

18.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9755

U današnjem nastavku putopisa "Požežani na krovu Afrike", naši glavni junaci Igor i Pavle proveli su jedan dan u Tanzaniji, gradiću Moshiju, zadnjoj stanici prije samog uspona na najviši vrh Afrike. Dan su proveli u obilasku samoga grada i fotografiranju za čitatelje 034portala, a već sutra ujutro kreću na samu planinu Kilimanjaro i vrh Uhuru visine 5.895 metara. Uspon bi mogao trajati i do 10 dana.

Srijeda, 18. siječnja - Dan 4. - Odmor u Moshiju

Nakon mirnog i dugo željenog sna, budimo se oko osam ujutro, izlazimo na terasu hotela gdje nas čeka prekrasan pogled. Prvi puta vidimo Kilimanjaro uživo i ostajemo bez teksta. Stajali smo nepomično dobrih desetak minuta i upijali svu njegovu ljepotu. Shvatili smo da je pred nama prava pustolovina. Kilimanjaro se uzdigao visoko u oblacima i baš ta njegova silna veličina probudila je u nama još veću želju da se popnemo do vrha. Nakon doručka s pogledom na ovu prekrasnu planinu odlazimo taksijem do centra da upoznamo grad.







Taksi je ovdje jako jeftin, samo treba biti dobar pregovarač i unaprijed dogovoriti cijenu. Vožnja od desetak kilometara stoji oko 2-3 dolara. Dolazimo u centar grada, ovdje nas čeka već poznata slika, puno ljudi, auta, motora i prodavača koji nas zaustavljaju na svakom koraku.





Grad je pun trgovina, "home made" mehaničarskih radionica, pokretnih voćarnica i suvenirnica.



Nakon šetnje centrom, fotografiranja, kupovine suvenira i ručka vraćamo se u hotel i kontaktiramo vodiča Petera s kojim se nalazimo kasnije poslijepodne. Odlazimo u njegovu agenciju i tamo pravimo zadnje dogovore za našu turu koja počinje sutra ujutro.





Nakon dogovora vraćamo se nazad u hotel gdje pravimo zadnju provjeru potrebne opreme za uspon i ostatak dana koristimo za odmor koji će nam itekako trebati.



Lagana trema je prisutna, ali ona pozitivna. Nadamo se da će uspon proći dobro i da ćemo obojica stići do kraja i tako ostvariti san. Dotad nam ne preostaje ništa drugo nego napuniti baterije i hrabro krenuti u ovu pustolovinu.





Razgovor s Pavlom i Igorom prije puta pročitajte ovdje ako ste propustili ili pogledajte njihov blog Planinarskepustolovine.com.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI