Tvrtka koja najavljuje kupnju ZRC-a na internetu ne postoji

Lipički kursalon nekad
(FOTO: Takodobra.com)

24.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8883

Velika svjetska korporacija Jefftawson javno je obznanila svoju namjeru da kupi Zdravstveno-rekreacijski centar (ZRC) Lipik koji već deset godina ne može naći ozbiljnog kupca, a u sklopu većeg projekta na lipičkom području. Tako je barem objavljeno u jučerašnjem broju Večernjeg lista.

Zanimalo nas je stoga tko su ljudi iza te tvrtke, koji su planovi za projekt i koliko će uložiti. Pretragom na internetu ne može se ništa saznati o toj navodnoj tvrtci. Ona naprosto nije nigdje uvedena, a u hrvatskom sudskom registru nije osnovana, barem pod tim imenom. Ako se radi o tako velikoj korporaciji, sigurno bi već negdje bila spomenuta. Najbliže tom imenu tvrtke, koje se spominje u Večernjem listu (Jefftawson) je svjetski poznati investitor Jeffrey Towson, poznat po tome što je uspio podići bogatstvo saudijskog princa sa 30 milijuna na 20 milijardi dolara. On u prinčevo ime, naime, ulaže u razne poslove u Aziji i Africi. Čak i da se ozbiljno radi o njemu, postavlja se pitanje što toliko zanimljivo tako veliki ulagač vidi u Lipiku.

Od gradonačelnika Lipika Antuna Haramije nismo mogli doznati puno novoga.


- Radi se o pregovorima koji traju već dulje vrijeme. To je svjetska korporacija koja ima svoja sjedišta u Londonu i Švicarskoj. Oni su zainteresirani ne samo za ZRC, nego bi pokrenuli veliki turistički projekt na našem području, koji bi trajao godinama, možda čak i deset godina. U ovom trenutku ne želim još reći o kojoj je tvrtci riječ kao ni koliko su spremni uložiti jer su pregovori još u tijeku - rekao je Haramija za 034portal.


Kada se spominje ZRC Lipik, valja se podsjetiti da je to tvrtka u vlasništvu države koju Fond za privatizaciju već desetak godina pokušava bezuspješno prodati na sve moguće načine. Tvrtka je, od predratne turističke meke za cijelo područje Slavonije, postala uteg s dugom od preko 350 milijuna kuna. Dugogodišnja direktorica ZRC-a Jasminka Stričević o tome, kao ni o mogućoj prodaji tvrtke nije htjela razgovarati uz objašnjenje da ima financijsku reviziju.

- Imam vaš broj, javit ću vam se za koji dan - rekla je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI