Neferović novi župan? Ili ne?

Alojz Tomašević
(FOTO: M.M.)

03.10.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 20865

Pošto ste svi već čuli ili načuli, nacionalni mediji pišu, N1 televizija kao i Nova TV koji su najbrži već su u Požegi, a vijest će valjda prenositi večerašnji središnji dnevnici- dakle, župan Tomašević je priveden u PU požeško slavonsku zbog navodnog nasilja u obitelji.



Kronologija dosadašnjih događanja:


Očigledno je u prošloj noći (2.10.) oko 21-22 sata u obiteljskoj kući Tomaševića u Požegi došlo do sukoba bračnog para Mare i Alojza Tomaševića, u kojem je prema dosadašnjim neslužbenim informacijama, supruga našega župana Tomaševića (doznajemo da se vodi bračna parnica i da je u tijeku podjela) je ozlijeđena i ista je prijavila obiteljsko nasilje policiji u Požegi.


Aktualno se neslužbeno priča da je u tom sukobu župan nesretno gurnuo svoju još suprugu Maru, koja je (opet) nespretno pala na radijator. Ozlijeđena je u strahu napustila kuću i uputila se u bolnicu i policiju da napravi prijavu.

Kako doznajemo, nakon toga se župan nije pojavio na svom radnom mjestu i umjesto njega je najavljenu konferenciju za novinare održao dožupan Jakopović, razlog tomu je županovo privođenje u policijsku postaju u Požegi.

Glasnogovornica PU požeško-slavonske policije Ivana Radić nam je potvrdila da se župan nalazi u prostorijama policije i da je u tijeku postupak protiv njega.



Naš novinar se uputio pred policiju zajedno s kolegama s N1 televizije i doznao je kako se župan nalazi kod sudca za prekršaje u Požegi, te on i ostali novinaru čekaju da župan Tomašević izađe van, što ovaj uspješno izbjegava.

Dalje saznajemo da su protiv njega izdane mjere opreza koje uključuju da mora do 11.10. držati 5 metara odstojanja od Mare Tomašević.

Zanimljiva činjenica za čitatelje je da se u ovakvim slučajevima optuženiku oduzima oružje (ako ga posjeduje), a poznato je da župan u svom vlasništvu ima dvije puške i pištolje. U ovom slučaju mjera oduzimanja nije određena.

Je li to znak da policija sumnja u izjavu gospođe Tomašević ili su posrijedi neki drugi razlozi, ne znamo. No, znamo da se u ovakvim situacijama oružje oduzima odmah, možda se u ovom slučaju smatra da to nije potrebno. Pogotovo zato što je županova supruga nešto prije ponoći u OŽB Požega zatražila liječničku pomoć zbog nasilja u obitelji.



Daljnje detaljnije informacije, poput županovog izlaska iz suda i ostala događanja možete pratiti uskoro na 034 portalu.

U potpunosti se distanciramo od bilo kakvog nasilja nad ženama, djeci, političarima, novinarima ili članovima obitelji.

Bit će zanimljivo pratiti neke istaknute političare i političarke koji su inače u prvom redu i bore se protiv nasilja, osim, naravno, nad novinarima i suprugama političara, pogotovo ako su iz njihove stranke. Posebno ovdje čekamo vidjeti reakcije naših političarki, gradonačelnice Pleternice i Pakraca.



Svi ostali koji ste poput nas protiv svakog nasilja, dignite svoj glas i branite slabije oko sebe!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI