Potpisan ugovor o gradnji pilane u Lipiku

Potpisivanje ugovora o izgradnji pilane u Lipiku
(FOTO: compas.com.hr)

20.09.2017. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 5337

U Lipiku su boravili predstavnici tvrtke Pilana Kovačić d.o.o. iz Općine Dubrava, koji su u poduzetničkoj zoni kupili parcelu od 7.000 četvornih metara sa svom potrebnom infrastrukturom.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana ih je primio u zgradi gradske uprave te su tom prilikom potpisali ugovor kojim će u prvoj fazi investicije biti izgrađena hala od oko 300 četvornih metara, unutar koje će biti smješten proizvodni pogon pilane, dok se u drugoj fazi planiraju graditi sušare za drvo. Prva faza izgradnje trebala bi biti gotova do kraja godine.





Gradonačelnik Kasana izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom novog investitora, a direktorica Pilane Kovačić d.o.o. Dijana Kovačić je izjavila kako je Lipik idealno mjesto za razvoj proizvodnje prerade drva (trupaca) te da je njihov konačni cilj proizvodnja finalnih proizvoda. Također je naglasila kako im je želja da pridonesu povećanju broja stope zaposlenosti tako što će u prvoj fazi razvoja zaposliti dvadesetak osoba s tendencijom povećanja proizvodnje na tri radne smijene. Na taj način bi mogli dostići broj od šezdeset zaposlenih osoba



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI