Načelnik Boban proveo nas je kroz nove općinske prostorije- pogledajte fotke!

Općina Velika- načelnik Vlado Boban
(FOTO: Mateja Barukčić)

23.08.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 12503

Općina Velika je na javnoj dražbi u 2. mjesecu 2017. godine kupila  stadion Kamen Ingrada za nešto malo više od 2 milijuna kuna. Tada je općinski načelnik Vlado Boban najvio da će prostor općine preseliti na spomenuti stadion, što je početkom kolovoza i učinjeno.








Danas nas je načelnik Boban proveo kroz prostorije koje koristi općina te nas upoznao s programom povodom Dana općine 28. kolovoza na blagdan sv. Augustina, koji je ujedno i zaštitnik općine Velika.





"Želim da ljudi znaju da smo na novoj adresi, Zvonimirova 1A. Jedan od uvjeta kupnje stadiona bilo preseljenje prostora općine kako bi dijelom opravdali kupnju istog. Proteklih desetak godina ovaj objekt je koristio NK Papuk i već smo održavali troškove ovog kompleksa tako da je kupnja stadiona bila očekujuća. Stara upravna zgrada nam je bila prevelika i neiskorištena, građena je nakon 2. svjetskog rata i u nju je bilo potrebno ulaganje. Gornji kat nismo niti koristili, a nerijetko smo imali problema s odvodom, grijanjem i krovom koji propušta. Što se tiče te zgrade, već ima interesanata koji bi je prenamijenili u hostel što je odlična ideja nakon što se riješi status bazena i hotela u Velikoj. Kako u staroj zgradi općine postoji jedan stan koji ima stanarku, ideja o hostelu je samo ideja, a prostorije na donjem katu koristit će udruge", rekao je Vlado Boban.





Kako je stadion prostran i ima mnogo mogućnosti, općina je dala u najam prostorije pa će do kraja godine na stadionu biti frizerski salon i ugostiteljski objekt, a načelnik poziva sve zainteresirane da se odazovu na javne pozive ako žele iznajmiti prostor za obrt i proizvodnju. Načelnik Boban ističe kako će najam prostora do kraja godine donositi oko 10 tisuća kuna mjesečno u općinski proračun.




U staroj zgradi općine postojao je i Matični ured koji se također preselio u prostorije stadiona. Na stadionu također svoje prostorije ima i NK Papuk koji se na istom nalazio prije nego je stadion postao općinsko vlasništvo.







Općina Velika svoj dan obilježava 28. kolovoza, na blagdan sv. Augustina koji je njen nebeski zaštitnik pa će tako obilježavanje početi polaganjem vijenaca na groblju za sve pokojne, zatim svečanom misom u crkvi sv. Augustina, nakon čega slijedi svečana sjednica u Vatrogasnom domu u Velikoj.



"2016. godine s proračunom smo prvi put bili na nuli te smo prvi put riješili kupnju udžbenika za sve učenike u školama na području naše općine, to ćemo učiniti i ove godine. U 2017. godini kapitalno ulaganje je bila kupnja ovog stadiona. Sve što radimo, isplaćujemo na vrijeme. U zadnjih 10 godina darivali smo 538 djece na što smo izdvojili 1,2 milijuna kuna. Posebno me veseli što u našoj općini svi redovni studenti ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od 500 kuna", istaknuo je načelnik Boban za kraj.




















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI