Kovačević¨ presudio¨ sam sebi !!!

Ivica Kovačević na gradilištu u Treštanovcima
(FOTO: Lidija Galić)

10.08.2017. | M.R.
Pregleda: 15148

Nije trebalo dugo čekati da načelnik Općine Jakšić gsp. Kovačević pokaže svoje pravo i jedino lice unatoč činjenici da mu novi saziv Općinskog vijeća ne ide na ruku.

"Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada", stara izreka koja u svakom vremenu ima prođu te je kao takva uvijek aktualna i primjenjiva.

Upravo se isto odnosi na načelnika Općine Jakšić koji je ponovno potvrdio da jednostavno ne zna niti želi raditi drugačije osim kako je godinama navikao a to je netransparentno, zakulisno i na prijevarni način.Dana 04.07.2017. godine na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća a na naknadno predloženu točku dnevnog reda koju je osobno gsp. Kovačević isforsirao uz pomoć već tada lojalnog i pr(o)edanog predsjednika Općinskog vijeća gsp. Oreškog i vijećnice gđe Baričević (koja niti danas nema pojma što je učinila) donijeta je samo Odluka unutar koje načelnik može pripremiti poslovnu dokumentaciju u svezi proširenja postojećeg Dječjeg vrtića za još jedan odjel u sklopu kojega bi se smjestila djeca jasličke dobi.


Tada je gsp. Kovačević vrlo neuvjerljivo pokušao opravdati svoj zahtjev obrazloženjem da resorno ministarstvo odlazi na godišnji odmor ??!!!





Infatilno i sramotno no gsp. Oreški to prihvaća, uvrštava u dnevni red i Odluka se donosi uz protivljenje vijećnika gsp. Raguža koji je upozorio da se to ne čini bez prdočenih materijala u kojima se vidi projekcija projekta tj financijski okvir te da nema mjesta žurbi jer se možemo okupiti za tjedan dana na novoj sjednici.

Upravo ta dvojba i sumnja u istinitost gsp. Kovačevića ( a svojim radom je to do sada bezbroj puta potvrdio) danas dolazi do punog izražaja na način da već nekoliko dana tvrtka domaćeg čovjeka ( Iz Jakšića) izvodi radove tj projekt je u provedbenoj fazi bez da je Općinsko vijeće dalo suglasnost i prihvatilo financijsku konstrukciju radova budući je u svom prijedlogu gsp. Kovačević jasno kazao da za sada nema relevantan iznos radova.

Prijevarnim načinom sebi svojstvenim, u potpunosti je zaobišao i ignorirao Općinsko vijeće te na svoju ruku posao odrade dodijelio svomu prijatelju i bliskom članu HDZ-e.Na iskazani način je grubo prekršio Zakon o javnoj nabavi (dogovor je bio da se prikupi nekoliko ponuda izvođača kao i projektanata) te Zakon o proračunu budući da sredstva za isti projekt nisu osigurana u postojećem proračunu a nije izvršen niti rebalans istoga kako bi se sredstva mogla preraspodijeliti.




Najgore od svega jest činjenica da je prevario Općinsko vijeće u dogovoru ili bez znanja predsjednika gsp. Oreškog koji i nadalje šuti i nema nakanu sazvati sjednicu Općinskog vijeća, te je tim i takvim postupanjem slagao i obmanuo predstavničko tijelo Općine koje skrbi za svu materijalnu i financijsku strukturu Općine.

Moguće izlike da isto čini jer žuri kako bi čim prije zgotovio projekt i udomio malenu dječicu bi bila još jedna u nizu laži gsp. Kovačevića jer je Oporbena petorka javno tražila i zahtijevala sazivanje Općinskog vijeća kako bi se na vrijeme donijele krucijalne odluke od životne važnosti za stanovnike Općine.No na žalost kao gsp. Kovačević tako i gsp. Oreški ostadoše gluhi i nijemi.

Zbog učinjenog Oporbena petorka Općinskog vijeća je već danas poduzela odgovorne korake te između ostalih izvjestila voditelja Građevinske inspekcije za područje županije gsp. Slavka Tomljenovića te resornog ministra gsp. Predraga Štromara zahtijevajući da se trenutačno zaustave svi radovi i vrati u prvobitnu situaciju sve do trenutka dok Općinsko vijeće ne sagleda postojeću situaciju ( koje nema jer gsp. Kovačević nije ništa predstavio) , i ono bitno svi radovi se izvode potpuno ilegalno budući da Općinsko vijeće nije niti raspravljalo o projektu a kamoli ga odobrilo.

Vrlo je znakovito i to da u Općinskom glasniku nema te Odluke koju je Vijeće usvojilo na zadnjoj sjednici.

Smetnuo je s uma gsp. Kovačević da ovo Vijeće neće dozvoliti eskapade na koje je on navikao dovoditi bivša Vijeća, te da Oporbena petorka skrbi i skrbit će za svaku lipu proračunskog novca nadasve odgovorno i savjesno. Apeliramo i na sve ostale vijećnike da počnu misliti svojom glavom i ne štite osobu koja sve čini zbog osobne koristi.

Očekujemo promptno djelovanje Inspekcijeske službe ali i svih drugih nadzornih institucija koje smo alarmirali da izvrše nadzor,obustave radove i zasluženo te primjereno kazne gsp. Kovačevića za samovoljni i protuzakoniti čin dovodeći po tko zna koji puta Općinski proračun u iznimno delikatniu situaciju. Ne zatraživši odobrenje Općinskog vijeća za projekt unutar Dječjeg vrtića Oporbena petorka će inzistirati da svi nastali troškovi budu na teret gsp. Kovačevića te nadalje , predložit ćemo donošenje Odluke da sva djeca jasličke dobi a do izgradnje adekvatnog prostora u Dječjem vrtiću Jakšić budu zbrinuta u Dječijim vrtićima u Požegi na trošak Općinskog proračuna u stopostotnom iznosu.

Zbog iznimno izražene teške samovolje i i pokušaja čina obmane Općinskog vijeća Oprobena petorka traži žurni sastanak s čelnicima Županijskog odbora HDZ-e i napose s osobama koje smatramo u ovom trenutku najvećim autoritetima te kojima vjerujemo ,gsp. prof.dr.sc Željkom Glavićem i gsp. Darkom Puljašićem na kojemu ćemo ih upozoriti na sve protuzakonite radnje i djela koja je činio i sada čini gsp. Kovačević a čime trajno i nedvosmisleno narušava ugled i čast HDZ-e.

Spremni smo im podastrijeti materijalne dokaze i činjenice koji teško kompromitiraju gsp. Kovačevića i ine koji su mu svesrdno pomagal u istomu.

Ovo činimo da bi stanovnike Općine Jakšić upozorili ponovno na način rada i djelovanje Općinskog načelnika koji odudara od Poslovnika I Statuta što je za njegov rad Sveto pismo.Nakon sastanka s gsp. Glavićem i gsp. Puljašićem a u kontekstu borbe za dobrobit Općine izvjestit ćemo o zaključcima,ukoliko gospoda ne nađu za shodno da nam upriliče audijenciju naš slijedeći korak će biti sasvim logičan i posve neizbježan...

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI