Neradni dan- osim za radnike Konzuma i Plodina!

Konzumovo radno vrijeme 5.8.2017.
(FOTO: 034 Portal)

05.08.2017. | 034 Portal
Pregleda: 13070

Danas je Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja koji se slavi diljem Hrvatske, centralno slavlje je kao i svake godine u Kninu gdje se na današnji dan okuplja vrh Hrvatske, pa je tako u Kninu i predsjednica Grabar- Kitarović te mnogi drugi političari, generali HR vojske, branitelji i svi oni koji vole svoju domovinu i slave njenu pobjedu.

Iako je danas praznik i skraćeno rade samo prodavaonice mješovite robe, to se ne bi moglo reći za neke HRVATSKE trgovačke lance čije je radno vrijeme danas cijeli dan.





Naravno, radi se o Konzum prodavaonicama za koje je poznato da se cijela grupacija Agrokor, koja je vlasnik Konzuma, već neko vrijeme nalazi u financijskim problemima i hrvatskom trgovačkom lancu Plodine.


Prošli smo Požegom i istražili kakvo radno vrijeme imaju ostali trgovački centri te smo saznali da Kaufland radi skraćeno kao i KTC, dok Lidl radi do 21:00 sat. Plodine su poznate po tome što svaki dan, pa i nedjeljom, rade do 22:00 sata, stoga ne čudi da ni danas nemaju skraćeno radno vrijeme.







Na ovaj praznik neugodno iznenađenje je trgovački lanac Konzum za koji rekosmo da danas radi cijeli dan, kao i svake subote do najkasnije 21:00 sat, a to uključuje i prodavaonice po cijeloj županiji, ne samo centar u Požegi. Ne bi nas ta činjenica začudila da Konzum prijašnjih godina nije njegovao tradiciju skraćenog radnog vremena praznicima.

Nismo sigurni iz kojeg razloga i tko je donio odluku da se danas u Konzumu ne radi skraćeno, no ako su mislili da će im današnji dan donijeti znatnu zaradu, uvjereni smo da su se prevarili jer u gradu (Požegi) nema "žive duše", ljudi su se sakrili u hladovinu, otišli na bazene, more, u prirodu, roštiljaju i odmaraju...

Jasno nam je da su radnici Konzuma sretni što rade i zadržavaju svoje radno mjesto, no sigurni smo da današnji dan Agrokoru neće donijeti znatan pomak naprijed u rješavanju financijskih problema stoga je mogao svojim radnicima dati makar pola slobodnog dana, barem danas kad se Hrvatska zahvaljuje što postoji!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI