Predstavljena provedba novog Zakona o porezu na nekretnine

Predstavljanje provedbe novog Zakona o porezu na nekretnine
(FOTO: M.M.)

01.08.2017. | M.M.
Pregleda: 12047

Gradonačelnik Darko Puljašić danas je sazvao konferenciju koja je sazvana isključivo zbog upoznavanja naših sugrađana s izmjenama Zakona odnosno o ukidanju komunalne naknade i spomeničke rente te se od 1. siječnja 2018. godine uvodi Zakon o porezu na nekretnine.

"Mi želimo sve naše sugrađane uputiti da Grad Požega i gradska Uprava želi iskomunicirati s našim sugrađanima upravo tako da smo osnovali timove koji će obići naše sugrađane i njihove nekretnine i u skladu s onim zakonskim odredbama koje nam to dozvoljavaju utvrditi pravo, činjenično stanje na terenu.

To znači da zamjenom komunalne naknade porez na nekretnine bi trebao biti gotovo u istom iznosu ili u vrlo malo većem." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić






Grad Požega je mogao pisanim putem dostaviti formulare i obrasce građanima, ali bi onda bio problem jer neki građani ili bi predvidjeli rokove, ili ne bi znali točno ispuniti iste obrasce i formulare pa bi došli u situaciju da bi im Grad Požega morao zaračunati puno veću naknadu. Iz toga razloga će stručni timovi ići od "kuće do kuće" te zajedno sa sugrađanima odraditi ovaj posao.

"Formirana ekipa će uskoro krenuti obilaziti teren te ažurirati postojeće podatke te upisati one koje nisu evidentirati, a propisuje ih Zakon o porezu na nekretnine.

Rok za prikupljanje podataka je 31. listopad, a evidentirat će se površina, namjena, drugi građevinski objekti i ne izgrađeno građevinsko zemljište. Podatci koji do sada nisu bili u formuli za obračune naknade su stanje i dob nekretnine." - rekao je Josip Lisjak viši stručni suradnik za geodetske i geoinformatičke poslove




Građani kojima je lakše da sami dostave podatke moći će na web stranicama Grada Požege preuzeti formulare koje će ispuniti i dostaviti Gradu Požegi.

Gradonačelnik Darko Puljašić apelira na ozbiljnost i važnost ovog posla te moli građane da upišu i dostave podatke i da omoguće ekipi na terenu da uđu u njihove domove kako bi što bolje i točnije odradili ovaj posao i ne zakinuli nikog, a ako netko od građana u trenutku kada ih se posjeti biti će ostavljena obavijest kako bi se dogovorili za drugi termin dolaska.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI