Čistačice moraju ribati Mercedes Bosiljka Stanića

Ilustracija
(FOTO: 034 portal)

04.07.2017. | M.M./24sata.hr
Pregleda: 13120

Poznato je da radno mjesto čistačice u različitim hrvatskim tvrtkama nosi razna zaduženja, od kojih većina ne bi uopće trebala biti u opisu tog radnog mjesta, a u tvrtki Bosiljka Stanića Bose čistačice su i - peračice automobila piše 24sata.hr, a mi se iskreno nadamo da ovakvo stanje nije i u "Boso" trgovinama u Požegi.

Proteklog četvrtka snimljene su u 5.50 sati kako u dvorištu Bosina diskonta Genscher u Vinkovcima revno peru gazdin Mercedes.

- Pa nije to samo taj dan. Peru one njega gotovo svaki dan tijekom tjedna. Nekad su to te dvije radnice, nekad netko drugi. Ne znamo je li im to u opisu radnog mjesta, ali čisto sumnjamo da su za to dodatno plaćene - kažu stanovnici toga dijela Vinkovaca čiji domovi gledaju prema dvorištu velikog Bosina kompleksa, u kojemu su diskont, sala za svatove i restoran.






Tegle kante i ribaju

Upravo u tom kompleksu nalazi se uprava tvrtke Boso i tu direktor dolazi svakoga dana na posao svojim Mercedesom.

- Da, istina je da radnice moraju prati njegov automobil kad god on to zatraži. Mislim da nemaju izbora. Moraju to raditi i po zimi, kad je jako hladno. Ne pita ih se sviđa li im se to niti žele li to. Moraju tegliti kante s vodom te ga ribati izvana i iznutra - potvrdila je jedna od radnica iz brojnih Bosinih trgovina koja je, dakako, željela ostati anonimna jer zna da gazda otkazom "plaća” svaki kontakt s novinarima.

U telefonskom razgovoru Bosiljko Stanić nije ni demantirao ni potvrdio ovu priču navodi 24sata.hr.

- Ne znam što se događa nakon što dođem na posao. Dovezem automobil, parkiram ga, otiđem u ured, a što se dalje događa, ne znam. Pošaljite upit upravi, pa ćemo vam odgovoriti - rekao je kratko Bosiljko Stanić zatečen našim pitanjem.

Uprava kaže - to im je posao

- Radnice koje su viđene nisu djelatnice diskonta Genscher, nego rade na mjestu čistačice u upravi društva Boso. Čišćenje vozila uprave prije službenog puta im je, uz čišćenje zgrade uprave, jedan od poslova u sklopu njihova radnog mjesta - odgovorili su iz tvrtke Boso na naš upit.

Radnica pobijedila Bosu: Sud naložio da je vrate na posao

Stanić je dao otkaz Ivanki Dujmić dok je bila na bolovanju, a ona je javno upozorila na maltretiranje i mobing gazde Bose. Hrabra žena je tužila moćnog šefa i dobila presudu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI