Plenković sutra u Požegi na sastanku Vlade RH sa županima, gradonačelnicima i načelnicima

Plenković
(FOTO: M.M.)

02.07.2017. | Vlada.hr
Pregleda: 11600

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će 2. sastankom Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine, u 9.30 sati, u zgradi Požeško-slavonske županije (Županijska 7).

Na sastanku će ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstaviti Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine, dok će ministar financija Zdravko Marić govoriti o fiskalnoj decentralizaciji i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, s ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, sazvao je prvi sastanak u ovome formatu 19. prosinca 2016. godine u Banskim dvorima. Dogovoreno je da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, u cilju njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.


Predsjednik Vlade tom je prigodom najavio da će se ovakvi susreti održavati periodično, a s obzirom da u mjesecu srpnju kreće ciklus pripreme proračuna i usvajanja smjernica za sva ministarstva, srpanjski je sastanak od posebne važnosti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI