Uzurpacija i ekocid na Državnom dobru u Jakšiću

Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić
(FOTO: Lidija Galić)

08.05.2017. | R.M.
Pregleda: 13997

U organizaciji načelnika Općine Jakšić gsp.Kovačevića (inače lovnika) prije dva do tri tjedna izvršen je ekocid na području Lovačkog društva "Seljak" u Jakšiću rušenjem sedam (7) stoljetnih stabala Slavonskog hrasta.

Nakon niza bezuspješnih pokušaja uvjeravanja članova predsjedništva Lovačkog društva od strane gsp. Kovačevića da je potrebno porušiti stoljetna stabla koja okružuju Lovačku kuću a gdje je jasno dobio na znanje da se to ne smije učiniti iz niza razloga te čak pod prijetnjom prijavljivanja Policijskoj postaji Požega krene li ostvariti svoju nakanu isti to i čini.

Nakon promjene na čelu Lovačkog društva gdje gospodina Tomislava Pečura (Ivanovog) zamjenjuje gsp. Mario Hak (zaposlenik Porezne uprave Požega) gsp. Kovačević ostvaruje nakanu uz potporu imenovanog novog predsjednika Lovačkog društva te blagoslov gsp. Maria Kovačevića (bliskog rođaka načelnika) člana Predsjedništva a inače zaposlenika Državnog odvjetništva u Zagrebu.


Okruživši se eminentnim i "moćnim " osobama gsp. Kovačević hrabro pristupa poslu te vrlo "odgovorno i krajnje savjesno" kao i inače uz asistenciju imenovanih ruši stoljetna stabla i čini teški ne samo ekocid već i kazneno djelo budući da su stabla na Državnom dobru u vlasništvu RH.


Sve bi vjerojatno ostalo obavijeno velom tajne da se nije našao savjesni i odgovorni građanin ili skupina njih koji su prijavili kazneno djelo policijskoj Postaji Požega.

Iz provjerljivih izvora saznajemo da je policijski očevid u tijeku te s velikim nestrpljenjem iščekujemo ishod jer su u nedjelo upleteni državni službenici koji bi po svojoj vokaciji i funkciji trebali isto sprječavati a ne poticati.

Ovo je samo još jedan pokazatelj i dokaz velike bahatosti i samovolje lokalnog šerifa koji je uvjerio sebe da mu nitko ništa ne može a sigurnost je u ovomu slučaju našao i kroz imenovane osobe koje su mu svesrdno pripomogle.

Bitno je istaknuti da su gospoda u potpunosti ignorirali i svu proceduru koja slijedi inače prigodom rušenja stabala a koja je Zakonskim aktima propisana. Nisu prijavili rušenje u Ured Hrvatskih šuma u Pakracu koji izdaje Potvrdnicu ako se utvrdi opravdanost rušenja( što u ovomu slučaju nije učinjeno) te nakon toga ovlaštena šumarija Hrvatskih šuma upućuje lugara koji iščekića (označi) predviđena stabla za rušenje te nakon toga može tek uslijediti rušenje.

No tko će nametnutu bilo kakav Zakon bahatom i nedogovornom gsp. Kovačeviću kad on sam uzima sebi za pravo donositi razno razne Pravilnike koje na koncu Ministarstvo uprave redom odbija i kao takve ukida.

Do kada takva samovolja i ispoljavanje drskosti gsp. Kovačevića ne samo u ovom već u sijase slučajeva a na štetu pojedinaca i cijele zajednice?

Odgovor bi mogao biti do 21. svibnja i Lokalnih izbora kada bi gsp. Kovačević po svim procjenama i atmosferi koja vlada među stanovnicima Općine Jakšić trebao otići s trona.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI