Franjo Memedović: ¨Ne znam zašto i kome se gradonačelnica Pleternice tako jako zamjerila !?¨

(Iz arhive)
(FOTO: M.M.)

23.04.2017. | Franjo Memedović
Pregleda: 14353

U redakciju nam je stigao mail od gospodina Franje Memedovića koji želi pronaći odgovor na pisanje jednog lokalnog portala u vezi Pleternice i gradonačelnice Antonije Jozić. Tekst prenosimo u cijelosti.

"Odmah na početku ovog reagiranja moram napisati da ja nisam nikakav odvjetnik niti skrbnik gradonačelnice grada Pleternice, gospođe Antonije Jozić. Nisam ja niti njen stranački prijatelj, a nisam nikakav ni dužnik gradu Pleternici,  niti na bilo  koji način s tim gradom poslujem ili surađujem i zato slobodno i neovisno, nepristrano i po mom sudu objektivno mogu iznijeti svoja razmišljanja na kontinuirane pojavnosti koje sam zamijetio, a vezane su na gradonačelnicu Jozić, pa tako direktno i indirektno ali i na sam grad Pleternicu.

Ne znam zašto i  kome se gradonačelnica Pleternice tako jako zamjerila, kada je jedan lokalni portal skoro ne skida sa svojih tema i stranica u svim prilikama i povodima , pa tako i u ovom predizbornom vremenu kada joj opetuje neke ,,grijehe" iz njenog mandata, pa čak i prije toga. Čitam ja to o tim ,,nepodopštinama" gradonačelnice Jozić već nekoliko godina i pitam se čemu ta i tolika  upornost za diskreditacijom ,  jedne od najuspješnijih  čelnica lokalne samouprave u Hrvatskoj .


Objektivni promatrač, za kakvog i sebe smatram, ne može, a da ne primjeti , što se svega  dobrog  napravilo i izgradilo u proteklih nekoliko godina u gradu Pleternici i ostalim selima i naseljima uz tako mali izvorni proračun kakvog na žalost Pleternica i njenih tridesetak naselja ima. Umijećem gradonačelnice Jozić i cjelokupne uprave grada Pleternica povučena su znatna sredstva iz europskih fondova i resornih ministarstava, koja desetak puta premašuju spomenuti izvorni gradski proračun i koja su ugrađena u bolju kvalitetu življenja na cijelom pleterničkom području. Dali su s ovim svi zadovoljni, sigurno da nisu.  Uvijek  će ti  neki reći da je moglo bolje i više, ali istima treba postaviti upit, zašto se to i tako  nije radilo i prije mandata gradonačelnice Jozić.


Biti kriv zato što  si uspješan u svom poslu, jako je dobro poznato u ovom narodu i u  ovoj državi.. Optužiti i presuditi nekoga bez optužbe, procesa i presude, e po tome smo poznati. Nevjerovati institucijama države u kojoj živiš, bez obzira na sve nesavršenosti istih, teško je breme, a još   teže je   onima koji s time takav život žive. Demokracija i sloboda mišljena nije dopuštenje  za diskreditaciju, diskriminaciju ili  vrijeđanje bilo koga . Demokracija je  odgovornost pojedinca za učinjeno, izgovoreno ili napisano. Zloporabom slobode izražaja  gradonačelnica Jozić ne može biti kriva samo zato što se o njoj tako piše. Zašto to neki rade i s kojim  motivom  i  razlogom,  za čiju  korist i pod koji račun, to  samo oni znaju."

Franjo Memedović​


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI