¨Bez plana u obnovu Cehovske i Mesničke ulice¨

Radovi u Štališnoj zoni
(FOTO: M.M.)

22.04.2017. | ID Zeleni
Pregleda: 6124

Povodom našeg članka "Grad protiv poduzetnika, Neferović u akciji" ID Zeleni poslao je izjavu za javnost koju prenosimo u cijelosti.

"Najčitaniji lokalni portal objavio je da početkom sljedećeg tjedna započinju radovi na uređenju Cehovske i Mesničke ulice u Požegi, što je nagnalo nekoliko obrtnika i trgovaca iz tih ulica na ulični prosvjed, tražeći od gradskih vlasti da se planirani radovi obave u periodu i vremenu kada to neće štetiti njihovom poslovanju ( ugostiteljske terase i td. ).

Ovdje se u bitnome napominje da nije jasno kako se ide u radikalnu rekonstrukciju tih žila kucavica povijesne jezgre Požege kada ta izgradnja nije obuhvaćena planom za ovu godinu ( "Plan javne nabave za 2017. godinu "), što se lako može vidjeti na službenim stranicama portala Grada Požege.


Nadalje, naši građani postavljaju pitanja da li je za ovu gradnju pribavljena sva potrebna projektna građevinska dokumentacija i td. za zakonito obavljanje radova, imajući u vidu da je ova vlast na čelu sa gradonačelnikom Neferovićem započinjala mnoge značajne radove na uređenju Požege, a da za to nije imala riješenu dokumentaciju. Potrebno je podsjetiti se tih primjera, izgradnje zapadne Orljavske šetnice ( ispred Rekreacionog centra), parkirališta ispred Kuglane, parkirališta kod Rekreacionog centra, istočne šetnice u parku uz Orljavu, kada je vandalski posjećeno 8 gorostasnih stabala topole koje su se našle na putu projektirane šetnice (užas ) i td. (Sve je to utvrđeno od strane nadležnih tijela).


S obzirom da naši građani nemaju elementarnih saznanja o uređenju navedenih ulica, kao i o furioznom započinjanju radova kroz nekoliko dana bez objave, smatramo da ima razloga za zabrinutost te da je na pomolu još jedna urbana devastacija povijesne jezgre Požege kraj nedavno promašenog uređenja Trga sv.Terezije. Muljaže oko financiranja i troškova biti će uobičajene.

Prosvjednici samo naprijed!

ID"ZELENI"
Branko Matić dipl. ing.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI