Kako će Ronko pogledati u oči svojim biračima?

Zdravko Ronko
(FOTO: M.B.)

01.03.2017. | A.M.
Pregleda: 10951

Kako će Zdravko Ronko tražiti povjerenje svojih birača na predstojećim lokalnim izborima za požeškog gradonačelnika, kad ih je već toliko puta iznevjerio? Što će o ovom reći članovi, ali i birači SDP-a?

Nakon što je tvrdio da si nije protuzakonito prisvojio novac dok je bio predsjednik Skupštine Tekije, pa onda ipak priznao da jest, dobio je priliku vratiti novac tamo gdje pripada - gradskoj tvrtki. Ukupno se radi o 82 000 kn što je Tekija d.o.o., po nalogu predsjednika Skupštine Zdravka Ronka isplatila upravo njemu, tj. Zdravko Ronko je dao nalog da mu se isplaćuje naknada na koju nije imao pravo. Nakon toga pokušao se obraniti tvrdnjom da su istu naknadu primali predsjednici Skupštine i prije njega, no dokument koji je naknadno izašao u javnost demantira tu tvrdnju i daje potpunu sliku cijelog slučaja.




Predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić mu je dao razumni rok od dva tjedna da vrati novac bez kamata, ali Ronko se očito oglušio tom pozivu. A mogao je učiniti nešto dobro, ispraviti svoju pogrešku i time pokazati da svi možemo pogriješiti. Bitno je imati dobru namjeru.


Da je pristao vratiti nezakonito prisvojen novac, Ronko bi pokazao da nije imao lošu namjeru. Međutim, svojim odbijanjem vraćanja novca nije dokazao ništa osim onoga što građani Požege već znaju. Iz tog razloga ga nisu izabrali prije 4 godine, a neće ga vjerojatno izabrati ni ove.



Kad su dokumenti procurili u javnost koji bez sumnje dokazuju protupravnost Ronkove naknade u Tekiji, onda je promijenio priču tvrdeći kako je novac poklonio Caritasu. Čak i da je cijelu naknadu poklonio Caritasu (a nije), kako je uopće mogao poklanjati tuđi novac i kako se time može opravdavati?





Ronko više ne poriče svoje protupravne radnje, no ne želi prihvatiti priliku koju je dobio i stati pred svoje birače čistog obraza.

Još jedna stvar, možda još gora, kad je također prevario svoje birače - to je odluka da bojkotira rad Gradskog vijeća i sa sobom povuče svoje stranačke kolege. Ljudi su vas izabrali da sudjelujete na sjednicama, da predlažete i svojim glasovanjem predstavljate njihovu volju! Je li itko glasao za Ronka i SDP zato da ne dolaze na sjednice?

Kako će Ronko ponovno tražiti povjerenje svojih birača? Hoće li reći: "Glasajte za mene, ja neću raditi ono za što me birate"? Ili će obećati: "Ja ću si prisvojiti iz gradskih tvrtki novac koji mi ne pripada, ali ću dio pokloniti pa će to biti u redu. I kad me uhvate s rukama u pekmezu, oglušit ću se na pristojne pozive i neću vratiti novac."...To bi bilo iskreno i točno.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI