Pilon: Uredbom o plaćama degradiraju se policajci

Marijan Pilon
(FOTO: Mario Nakić)

19.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9309

"Prijedlog uredbe o plaćama policijskih službenika sadrži i popis radnih mjesta, njih 900, a za primjer francusko ministarstvo ima oko 250 vrsta radnih mjesta. Naš je operativni sustav policije stao na oko 5 posto, dok su sva ostala mjesta vjerojatno logistika pa je osnovna policijska djelatnost zanemarena", stoji u otvorenom pismu koji je Udruga "Hrvatski policajac" sa sjedištem u Požegi poslala Ministarstvu unutarnjih poslova i ministru Tomislavu Karamarku.

- Policijski službenici, koji rade dvadeset godina na terenu, koji su prošli Domovinski rat i ništa nisu tražili, ovom će uredbom biti izjednačeni s onima koji tek počinju raditi. Imat će jednaki koeficijent, to nije pravedno i degradira policijske službenike - kazao je Marijan Pilon, predsjednik Udruge "Hrvatski policajac" u razgovoru za 034portal.

Prema njegovim riječima, cilj prijedloga Uredbe o plaćama policijskih službenika mogao bi biti povećanje policijske administracije jer policijskim službenikom sada se smatraju i ljudi koji se brinu o uredskom papiru. "Nositelji poslova zaštite života, imovine i prava višak su u ovoj uredbi, a koeficijenti njihovih radnih mjesta skandalozni su", piše dalje u priopćenju.


Udruga poziva ministra Karamarka da izvrši vlastita obećanja i provede kadrovske promjene te upozorava kako novi Zakon o policiji prednost daje samo kadru iz bivšeg sustava koji, prema Pilonovim riječima, kreira nove zakone i katastrofalne uredbe.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI