Predstavljena dva nova projekta TZ u Požegi

Klupa za zaljubljene
(FOTO: M.B.)

01.12.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 10204

Danas su predstavljena dva turistička projekta koja se pripremaju i ulaze u pojedine faze realizacije u Požegi. Jedan od tih projekata je Ljubavna Promenada Stari grad koji je ovih dana u manjem opsegu realiziran.



Naime, na požeškom Starom gradu postavljeno je deset klupa od kojih svaka priča neku određenu povijesnu ljubavnu priču.





"Ljubavna Promenada Stari gard dobila je ovih dana tu prvu fazu uređenja uz pomoć javnog natječaja Hrvatske turističke zajednice o dodjeli potpore TZ na turistički nerazvijenim područjima. Dobili smo novu turističku rutu grada koju je omogućio Gradski muzej Požega sa svojih deset ljubavnih priča koje smo stavili na nove klupe. To su ljubavne priče iz prošlosti koje se nalaze na klupama a s druge strane su poruke koje se odnose na današnje zaljubljene parove. Ovime želimo pokazati kako je ta ljubavna problematika bila aktualna kako u prijašnje vrijeme, tako i danas", rekla je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.



U tih deset ljubavnih priča nalaze priče Zlate i Hinka Volarić- Kišur, Hermine i Josipa Eugena Tomića, Hedvige i Dragutina Lermana, Terezije i Julija Kempfa, Marice i Luke Ilijašević, Valerije i Franje Ciraki, Ane i Ive Čakalića, Hedvige Stenberg i Miroslava Kraljevića, Laure i Janka Jurkovića te Katarine i Josipa Novaka.



Mi smo u šetnji naišli na klupu koja opisuje ljubavnu priču Miroslava Kraljević i Hedvige Stenberg koja govori o pomalo nesretnoj ljubavi jer se roditeljima mlade Hedvige nije sviđao boemski život Miroslava Kraljevića.

Drugi projekt je Centar za posjetitelje Požeška kuća koja će posjetiteljima prikazati Požegu kroz povijest i kulturu, glazbu, gastronomiju, vino i čokoladu. Kuća će biti podijeljena na prizemlje koje obuhvaća priču razuma i podrum koji obuhvaća osjećaje. U prizemlju će biti dvije sobe, jedna soba Fra Luke Ibrišimovića a druga soba Baruna Trenka. Podrum je vezan za osjećaje zato što će se tamo degustirati hrana i vino ili sokovi. Ovaj projekt je u fazi realizacije i plan je da bude gotov u prvoj polovici sljedeće godine.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI