U Hrvatsku stiže novi maloprodajni lanac

Pepco trgovina
(FOTO: Sb Online)

20.10.2016. | 034 Portal/Sb Online
Pregleda: 13294

Maloprodajni lanac PEPCO, koji trenutačno posluje u nekoliko srednjoeuropskih država, započinje s radom u Hrvatskoj.

Otvaranje prvih trgovina očekuje se u prvoj polovini 2017. godine. Prve radnike zaposlit će početkom sljedeće godine, a planira se otvaranje 20 trgovina tijekom prve godine poslovanja u Hrvatskoj, stoji u priopćenju tvrtke.

Planiraju otvoriti 50 trgovina i zaposliti 400 ljudi


PEPCO je europski maloprodajni lanac koji kupcima nudi odjeću za cijelu obitelj i proizvode za kućanstvo po konkurentnim najnižim cijenama. PEPCO je prisutan u stotinama trgovina diljem Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Rumunjske. Brend je s radom započeo u Poljskoj gdje je prisutan od 2004. godine otkada bilježi veliki interes kupaca te je poslovanje proširio na središnju i istočnu Europu. U listopadu 2016. PEPCO će proslaviti otvorenje 1000-te trgovine u Europi.


-"Vrlo smo sretni što će kupci u Hrvatskoj sljedeće godine dobiti priliku posjetiti naše prodavaonice. Hrvatsko tržište otvara odlične prilike našem brendu i nadamo se kako će nam otvoriti put prema ostalim državama regije. Pozivamo na suradnju sve koji se žele pridružiti ostvarenju naše misije i pružiti kupcima mogućnost kupnje po najnižim cijenama, kao i one koji dijele vrijednosti poput poštovanja, iskrenosti, suradnje, razvoja i entuzijazma koji su nam iznimno važni”-, kazao je Marcin Stanko, operativni direktor za srednju i istočnu Europu.

Prve trgovine PEPCO planira otvoriti početkom travnja 2017. u Zagrebu. Tijekom prve tri godine poslovanja na hrvatskom tržištu, brend planira otvoriti oko 50 prodavaonica diljem cijele države, uglavnom u gradovima s više od 10.000 stanovnika te planira otvoriti 400 radnih mjesta. Tvrtka trenutačno provodi proces zapošljavanja menadžmenta za sjedište u Zagrebu i u potrazi je za prostorima za najam s površinom oko 450 četvornih metara za dugoročnu suradnju. Lanac u planu nema otvaranje franšiza.

Odjeća za cijelu obitelj i proizvodi za kućanstvo

PEPCO trgovine namijenjene su prodaji dječje, ženske i muške odjeće, donjeg rublja, modnih dodataka, igračaka, kućnog namještaja, dekorativnih proizvoda i ukrasa, kućanskog tekstila i dr. Oko 60 posto asortimana čini odjeća (uključujući cipele i donje rublje), a 40 posto ostali proizvodi. PEPCO je trenutačno najveći distributer dječje odjeće s asortimanom namijenjenim djeci od 0 do 14 godina. Svi su proizvodi namijenjeni pružanju najboljeg šoping iskustva po najnižim cijenama. U PEPCO trgovinama se obavi više od šest milijuna transakcija mjesečno.PEPCO trenutačno zapošljava više od 9000 ljudi. Tvrtka svojim zaposlenicima pruža opsežan sustav obuke i podržava njihov razvoj neovisno o položaju ili funkciji zaposlenika. Omogućujući zaposlenicima u trgovini izvrsne prodajne rezultate, dok stručnjacima koji se bave planiranjem i distribucijom osigurava da stalno rade na poboljšanju poslovnih procesa.

U zemljama u kojima PEPCO posluje, vidljivi su pozitivni rezultati koji dolaze od kupaca, profesionalaca i drugih organizacija. PEPCO je za svoj rad primio brojne nagrade u sektoru maloprodaje, uključujući Forbes`s Diamonds, Shopping Center Forum Award, Good Brand i Quality of Service Award, Discount of The Year 2016.

U vlasništvu južnoafričkog investicijskog fonda

PEPCO je brend u vlasništvu Pepkora, južnoafričkog investicijskog holdinga. Nakon 10 godina poslovanja, pridruženi su Steinhoff International Holdings Ltd-u (izlistani na burziu Frankfurtu). Obje kompanije desetljećima posluju na svjetskom tržištu. Cijela grupa trenutačno zapošljava više od 90.000 ljudi u 6500 prodavaonica u 44 zemlje.

Dio grupe su 42 robna brenda u Europi, uključujući Conforamu, MacDan, POCO, KIKA, PEP&CO te Poundland i Emmezetu koji već posluju u Hrvatskoj.

Više detalja o brendu, radnim mjestima i potencijalnoj suradnji s iznajmljivačima prostora dostupno je na stranici www.pepco.com.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI