Kutjevačka propaganda

Josip Budimir
(FOTO: Lidija Galić)

18.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 14300

Česti su hvalospjevi nekih medija o novom mladomgradonačelniku Josipu Budimiru i novoj gradskoj upravi. Svako malo se krozmedije proteže teza kako je upravo taj mladić, kao student u vrijeme kada jepostao gradonačelnik, uspio Grad Kutjevo izvesti iz krize na pravi put razvojai građanima Kutjeva ponuditi viziju uspješnog opstanka u tom malom slavonskom,vinu bogatom gradu.

No, je li istina uistinu takva kakvom je zapisuju pojedinimediji koji svoju "koricu kruha" traže u i onako malim proračunima, još manjihgradova i općina lijepe li nam županije, pitanje je koje treba postaviti, onako,javno.

Grad Kutjevo je bio, nakon prijevremenih izbora 2014., gradićs povećim dugom prema dobavljačima i danas su puna usta hvale, o nula kunadugova, onih koji taj grad sada vode. Naime, dužan Peri ili Pavi, jedno je teisto. Ako podignete kredit za otplatu dugova, u pravilu dugovanje raste jer jepotrebno još platiti i kamatu banci. Kutjevo je pod "blagoslovom" gradskihotaca podiglo kredit i vratilo dugove, zamjenjujući svoje obveze premadobavljačima obvezama prema financijskim institucijama koje osiguravajućiplasman novca mogu biti puno oštrije i zločestije čuvajući interes svojihkomitenata i kamatu, ne mareći za život najslabijeg žitelja i njegove potrebe.


Kutjevo je i u ovakvoj lošoj slavonskoj priči o iseljavanjumladih, postalo sinonim za prazne kuće i jeftine potkućnice iz kojih svako malostrši tabla "na prodaju" i gdje nam svako malo u redakciju pristigne poziv ilie-mail o propustima gradske uprave prema "malom čovjeku" i njegovimegzistencijalim potrebama narušenim političkim klijentelizmom.


Zaista bi voljeli kada bi se po mjeri čovjeka, kao nekidrugi mediji, mogli pridružiti pohvalama i pozitivnim učincima te nove mladekutjevačke vlasti, i zaista bilo bi nam čast proslijediti jednu pozitivnu pričuu širu hrvatsku javnost, ali nije tako.

Uzet će nam i pokoji od naših kolega kritiku za zlo, jerkao, remetimo njihov interes poznanstva, rodbine, ili čega već drugoga nomoramo javno primijetiti i na to javnosti ukazati da mediji mogu prenijetipogrešnu sliku.

Stoga pozivamo one koji pokušavaju širiti nadasve pozitivnupriču o uspjehu da konačno budu tu za narod koji ih je izabrao i kažu ljudima"onako kako je", jer nije se puno promijenilo, tome svjedoče oni koji više nežive u Kutjevu, a njih je mnogo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI