Berba medalja za Powerliftnig klub Body Art na ¨Rujanskom ratu¨ u Šibeniku

Powerlifting klub Body Art
(FOTO: PLK Body Art)

26.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 8662

Članice i članovi  Powerlifting kluba Body Art ostvarili su sjajan rezultat na subotnjem natjecanju u powerliftingu i bench press-u u Šibeniku nazvanom "Rujanski rat". Sudjelovali su s dvije natjecateljice i tri natjecatelja i osvojili su pet zlata u težinskim kategorijama i dva zlata, dva srebra i jednu broncu u apsolutnim kategorijama.






Boje Body Arta, ali i Požege, branili su Patricija Januš (prva u kategoriji do 63 kg žene i druga u apsolutnoj žene), Brigita Bakić (prva u kategoriji do 63 kg juniori i najbolja od juniorki, prva u apsolutnoj), Ivan Del Vechio (prvi u kategoriji do 93 kg kadeti i najbolji kadet, prvi u apsolutnoj), Karlo Čuljak (prvi u kategoriji do 74 kg kadeti i drugi u apsolutnoj kadeti) i debitant Davor Januš, inače otac šampionke Patricije, koji se natjecao u bench press-u (prvi u kategoriji do 93 kg masters i treći u apsolutnoj masters).




- Liftovi su bili odlični, posebno kad se uzme u obzir da smo pet sati putovali na natjecanje i umor je svakako djelovao na naše natjecatelje. Natjecatelja nije bilo jako puno, nešto preko 50, ali smo umjesto kvantitete vidjeli kvalitetu. Padali su osobni i državni rekordi, za kraj natjecanja i rekord u teškoj kategoriji bench pressa 207 kg!Samo natjecanje je bilo odlično organizirano i ovim putem želim pohvaliti organizatore PLK Šibenik na čelu s Goranom Šimićem i Hrvatski PL Savez, jer je ovo natjecanje išlo brzo, bez nepotrebnih zastoja i s jasnom satnicom koje se pridržavalo - rekao je trener Powerlifting kluba Body Art, Robert Međugorac.



Kaže kako su sami suci su odradili dobar posao i vidjeli su sjajna dizanja. Kod naših su svi popravili svoje liftove, Patriciji nisu priznali mrtvo od 130 kg, tako da joj pišemo "samo" 125 kg, ali to će ona već dići u 12 mjesecu na državnom prvenstvu, kaže.

- Brigita je popravila i čučanj (80kg) i mrtvo dizanje (130kg), samo u bench press-u nije ponovila prije dignutih 70 kg (što je vrhunski rezultat) ali to pripisujem umoru. Ona tu kilažu sigurno "ima"! Ivan je sve bolji i bolji, znalci našeg sporta su pohvalili njegove liftove i tehniku, tako da sam, kao trener, iznimno zadovoljan. Njegovo dizanje 225 kg u dead liftu (mrtvo dizanje) je bio navijački praznik za oči - borbeno do kraja. Karlo napreduje iz mjeseca u mjesec, ovo mu je drugo natjecanje i napredak je očigledan. Čučanj od 130 kg, bench od 90 kg i mrtvo od 180 kg su odlične brojke za ovog mladog natjecatelja i poticaj da se za državno u Zadru odlično spremi. Davor je prvi puta bio na natjecanju, bilo je malo i treme, tako da od njega očekujem puno bolje liftove na državnom prvenstvu za tri mjeseca. Ipak, kući se vratio s medaljom i dobrim rezultatom. Čestitke svima - dodao je Robert Međugorac.



Gost na natjecanju bio je i legendarni dizač utega Nikolaj Pešalov.  Sada ih, kaže, čeka kratki odmor, a zatim pripreme za najvažnije natjecanje ove godine, državno u Zadru u 12 mjesecu. Plan je da nastupe u punom sastavu, jer su ovaj puta bili bez Anite (ozljeda) i Darija.Do tada ih čeka još puno znoja i teških utega, ali to Body Art ekipi nije problem, naprotiv…Body Art, mjesto za pravi trening!

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI