Nepravomoćno odbijene tužbe Mautnera i Neferovića

Dražen Pekčec i Vedran Neferović na božićnom domjenku kod gradonačelnika
(FOTO: Grad Požega)

15.07.2016. | I.V.
Pregleda: 14100

Na Općinskom sudu uPožegi jučer je održano ročište za objavu odluke u predmetu Vedran Neferović iZdenko Mautner protiv Dražena Pekčeca za klevetu.

Dražen Pekčec je nepravomoćno oslobođen optužbi. Općinski sud je nepravomoćno utvrdio da su iskazi DraženaPekčeca bili istiniti i da nije učinio nikakvu povredu ugleda i častitužitelja.

Podsjetimo, u postupkuformiranja sadašnje gradske vlasti Dražen Pekčec je imenovan na funkcijupredsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe grada Požege.


Čitava zavrzlama jepočela u trenutku kada je, po provedenom natječaju, trebalo imenovati tadašnjegv.d. zapovjednika JVP Zdenka Mautnera zapovjednikom.


Nakon što je Pekčec odbioimenovati Zdenka Mautnera zapovjednikom tvrdeći da dotični ne ispunjava uvjeteradnog mjesta, sa te je funkcije smijenjen. Nakon toga Pekčec podnosi i ostavkena funkcije u tadašnjem Požeškom športskom savezu i Nadzornom odboru Komunalcad.o.o. Požega što izaziva medijsku pažnju nakon koje slijede tužbe.

Gradonačelnik VedranNeferović i zapovjednik JVP grada Požege Zdenko Mautner privatno su tužili Pekčecapozivajući se na članak 149. Kaznenog zakona za klevetu.

O nepravomoćnoj presudiupitali smo i sudionike cijele priče koji baš nisu bili raspoloženi zarazgovor, evo što kažu:

- Kada službeno primimodluku suda poduzet ću raspoložive pravne radnje – rekao je Zdenko Mautner.

Komentara se suzdržavao igradonačelnik Vedran Neferović koji je kratko izjavio da je to njegova privatnastvar koju ne želi dijeliti sa javnosti.

Dražen Pekčec nam je potvrdio da je nepravomoćnooslobođen ali slučaj nije želio komentirati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI