Ovakav opseg vrsta papiga ima možda deset ljudi u Hrvatskoj

Jedna od papiga u Antunovom uzgoju
(FOTO: Tomislav Milanović)

06.07.2016. | I.V.
Pregleda: 16747

Antun Smojvir iz Vidovacabavi se uzgojem papiga već 20 godina, kako kaže iz ljubavi. Hrvatski je branitelj i našao je zanimaciju koju voli zbog koje, kakokaže, ne hoda po kafićima. Papige je počeo uzgajati kada je otišao u vojnumirovinu.

Od rijetkih vrsta papigauzgaja i kubansku amazonu, za koju kaže da je jako rijetka jer u Hrvatskoj imamožda samo dva para.





- Izlažem ptice na raznimsajmovima u inozemstvu jer je ovaj posao slabo zastupljen u Hrvatskoj. Ovakav tip uzgojapoput mene u Hrvatskoj ima možda još desetak uzgajivača, a u istočnojSlavoniji nema nitko. Imam dvadeset pari velikih papagaja koji u prosjekukoštaju 1000 eura. – kaže nam Antun.


Na svojoj farmitrenutno ima oko 200 papiga i s njima svaki dan provodi najmanje trisata, a ako želite nabaviti papigu Antuna možete kontaktirati na broj 248-005.

- Cijene papiga se kreću od30 kuna do 1000 eura, ovisno o vrsti. Za ovakav uzgoj svaka ptica mora bitiprijavljena u Ministarstvu zaštite okoliša i brojno stanje mora biti ispravno –pojašnjava Antun.






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI