Drago nam je što smo došli u Slavoniju i vidjeli da postoji veliki interes publike za dalmatinskim pjesmama.

klapa Kampanel
(FOTO: Mladen Mirković)

19.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 5626

Povodom Lidasa u Pleternici, za vrijeme dječjeg festivala tamburaške glazbe, klapa Kampanel je održala svoj koncert, a mi smo ih upitali nekoliko stvari povodom njihovog dolaska u Slavoniju.

Klapa Kampanel broji osam članova , a razgovarali smo s drugim tenorom klape Kampanel Antom Antićem.




Drago nam je što smo došli i vidjeli da postoji veliki interes same publike i da je ovaj festival na neki način saživio sa Pleternicom. Lijepo je vidjeti da se njeguje tradicija pjevanja koja je na neki način specifična s obzirom da Slavonija njeguje svoj tamburaški stil, tako da ovo sigurno pomaže da mlade snage povlače te svoje korijene od starijih i na neki način zadržavaju tu tradiciju koja je osobito spram Slavonije posebna.- rekao nam je Ante


Klapa Kampanel sve zajedno ima izdana četiri cd-a od toga su dva studijska i sada su u izradi novoga cd-a. Zadnje što su izdali je njihov singl koji je sada već dvadesetak dana u eteru. Pjesma se zove "Nedodirljiva" te se klapa sprema sa izbacivanjem novoga spota za tu pjesmu. S tom pjesmom će se predstaviti ove godine na Festivalu Dalmatinske pisme u Kaštelu.

Klapa Kampanel najviše koncerata održava u Istri, Sloveniji, Dalmaciji, a ove godine imaju dogovoreno u Čakovcu i Varaždinu.

Rijetko nam se dogodi da nastupamo u Slavoniji iako smo bili u pregovorima da u Osijeku na tvrđi odradimo koncert ali evo u Pleternici smo i nadam se da će ovo biti nekakav početak pa ćemo više dolaziti i u Slavoniju.



Što se tiče Aurea festa bilo je nekakvih kontakata gdje smo se skoro i dogovorili, ali kako smo većinom orijentirani dolje na more jer većina tih festivala je vezana dolje za Dalmaciju nismo se našli s obzirom na raspored.. Tako da bilo bi nam drago da jedne godine i nastupimo na Aurea festu, ali vi ste mi sada dali dobru ideju pa ćemo onda možda i za iduću godinu pokušati napraviti suradnju između klape i tambure, što bi bilo interesantno jer bilo je nekakvih ideja ali za sada se još ništa nije definiralo. - zaključio je Ante


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI