Lucić: ¨Ma, moram ja vama nešto reći. Pa tko je taj Most i tko je taj Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u?¨ i još mnogi biseri hdz-ovih zastupnika

Franjo Lucić
(FOTO: 034portal)

14.06.2016. | 034portal.hr
Pregleda: 14447

Prije tri dana jutarnji.hr objavio je javno izrečene bisere pojedinih HDZ-ovih zastupnika i članova među kojima se našao i jedan s naše županije. Tekst prenosimo u cjelosti s jutarnji.hr.

Kao da HDZ-u već nije dovoljno teško zbog krize vlasti, nego im još trebaju vlastiti članovi da im dodatno kvare imidž. Recimo, HDZ-ov zastupnik Stevo Culej koji je jučer ispred Sabora izvrijeđao učiteljice. One su mu uručile svjedodžbu s ocjenom nedovoljan, što ga je posebno razgnjevilo pa im je poručio da si tim komadom papira "obrišu onu stvar".

Nije puno dobrog za HDZ u četvrtak navečer napravio ni njihov zastupnik i bivši gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić u emisiji "Otvoreno". Sugovornike je zabavljao griješeći čak i u govoru. Riječ "postulat" zamijenio je "apostolatom", a Metković, grad s gotovo 17 tisuća stanovnika, prozvao "malom općinom".


Završio je napadima na politologa Višeslava Raosa jer se usudio dovesti u pitanje politiku njihova šefa Tomislava Karamarka. Prilično netaktičan istup predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a, po struci prodavača sa završenom srednjom ekonomskom školom.


Nabacivanje izrazima

Lucić je predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu, na kojem je javnost već zabavljao svađajući se s bivšim SDP-ovim ministrom Tihomirom Jakovinom, nabacujući se izrazima poput "neznalico", "ja sam institucija", pa čak i zazivajući DORH. Lucić je inače član HDZ-ova Predsjedništva, a mnogi su spornim smatrali čak i njegov posljednji ulazak u Sabor s obzirom na to da tvrtka Tofrado d.o.o, čiji je osnivač, državi na ime poreza duguje 2,6 milijuna kuna. Njegov stranački kolega Stevo Culej nije visoko rangiran u HDZ-u, ali je zastupnik koji je u najkraćem roku ostao bez imuniteta. U Sabor je ušao u prosincu 2015., a bez imuniteta je ostao već u veljači 2016., i to zbog kaznenog postupka remećenja javnog reda i mira. Culej je optužen da je 2013. pozivao na nerede i uništavanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, iako se branio da je zapravo postupio gandhijevski. Rođen je 1964. u Vinkovcima, po zanimanju je bravar, a zapravo umirovljeni specijalac i dopredsjednik Udruge specijalne policije.

Vrh ledene sante

Lucić i Culej samo su vrh ledene sante: prije mjesec dana predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, inače bivši gospodarski inspektor, javnost je sablaznio kad je na svojem Facebook profilu napao MOST-ova zastupnika Miru Bulja i pozvao USKOK da istraži kako se Bulj domogao stana po povlaštenim uvjetima. No, zaletio se te objavio i šifru Buljeve dijagnoze invaliditeta, što je povjerljiv podatak koji je legalno teško mogao dobiti. Nije se iskazao ni Željko Fiolić. On je prije 20-ak dana, usred prijelomne krize u odnosima HDZ-a i MOST-a, sazvao presicu te napao HNS-ovca Ivana Vrdoljaka, tvrdeći kako je pomagao da tvrtka njegove bivše supruge izvuče milijune iz HEP-a. No, osim što je deset puta uvećao prihode kompanije, Fiolić je propustio da je suvlasnik te tvrtke - njegov stranački kolega Dražen Dorić.

LUCIĆEVE IZJAVE O KOJIMA SE PRIČA

O PRESLAGIVANJU: "Znate zašto nismo mogli s Mostom? Zato što su to novi ljudi, oni su došli željni entuzijazma, željni pozornosti..."

O BAUKU I KOALICIJI HRVATSKA RASTE: "Čuj, tebe bih uzeo kao susjeda."

O VEĆINI: "U HDZ-u želimo sačiniti parlamentarnu većinu koju smo već sačinili, ali želimo da bude još brojnija."

O MOSTU: "Ma, moram ja vama nešto reći. Pa tko je taj Most i tko je taj Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u? Kad smo ulazili u Vladu, uzeli su nam sva najbitnija ministarstva."

O PETROVU: "Čovjek nije naučio osnovne apostolate. Dolazi iz jedne male sredine, načelnik je dole bio u općini, u Metkoviću, a ovo je država, ovo je Vlada, ovdje treba pokazati odgovornost."

O RAOSU: "Pa ja ne znam stvarno što vi zamjerate toliko Karamarku, da njegova komunikacija s javnosti nije dobra? Pa zar je dobra komunikacija predsjednika SDP-a koji divlja na televiziji, koji svojim izjavama vrijeđa sve ljude u parlamentu? I da mi prihvaćamo takvog čovjeka da bude premijer?"






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI