Ministarstvo gospodarstva oprema Tehničku školu

Tehničku školu posjetio je župan Marijan Aladrović
(FOTO: Mario Nakić)

16.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9549

Tehničkoj školi dodijeljena su sredstva Ministarstva gospodarstva za opremanje stručnoga praktikuma za strojarstvo u vrijednosti 70.000 kuna nakon što je škola prijavila projekt na natječaj Ministarstva. Za taj su novac kupljene tri ploče za vježbe na kojima će učenici imati prilike izvoditi praktičnu primjenu iz hidraulike i pneumatike, rekao je profesor strojarstva Denis Smojvir.

Učenici Tehničke škole predstavili su rad u novoopremljenom praktikumu požeško-slavonskom županu Marijanu Aladroviću kojega je kroz školu proveo ravnatelj Vedran Neferović. Na spomenutih 70.000 kuna škola je platila PDV i kupila još 16 računala da bi praktikum bio kompletiran, tako da je ukupna vrijednost projekta oko 120.000 kuna.

- Ovo je primjer da škole mogu naći i druge izvore financiranja osim onih redovitih. Tehnička škola je za ovaj projekt povukla novac iz fonda Ministarstva gospodarstva, a prijavila se uz Obrtničku školu i za IPA program Europske unije, za koji rezultate još čekamo - rekao je župan Aladrović.



Praktikum je opremljen novim računalima



Ploča za elektropneumatsko upravljanje


Župan Marijan Aladrović i ravnatelj Vedran Neferović



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI