Kroz ¨profesorski¨ objektiv: ¨Fotografija i vino nas vraćaju u neke prošle, ugodne trenutke¨

Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

24.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 11043

Josip Mesić, pročelnik je Poljoprivrednog odjela na Veleučilištu u Požegi. Mnogi za njega kažu da je vrhunski enolog, no samo neki znaju da osim što je predavač na VUP-u te je i strastveni biciklista, ima još jedan hobi, a to je fotografija.







Dio svojih radova izložio je u Klijeti VUP-a u Podgorju u sklopu proslave 18. obljetnice Veleučilišta.


- Fotografijom se bavim dugo. Ovdje su većinom fotografije nastale u zadnje dvije-tri godine, možda ih je nekoliko starijih od pet godina. Foto aparat je uvijek u zadnjem džepu biciklističkog odijela, a danas čak i mobiteli mogu poslužiti za zabilježiti trenutak. Ta poveznica fotografije i vina, da vas vrate u neke prošle, ugodne trenutke, razlog je da stanem i zabilježim trenutak - kaže Josip Mesić.






Izloženi su uglavnom motivi grada Požege, pejzaži i ono što se događa na Stručnom studiju Vinogradarstva, vinarstva i voćarstva.

- Na nekim su fotografijama i naši studenti. Kad upoznate njihov karakter i to još pokažu u svojoj struci,  onda oni daju poseban pečat zanimljivim trenucima. Neke sam fotografije nazvao po njihovim imenima. Sve je zapravo krenulo s fotografijom koja prikazuje Požegu od kapelice i Ulice sv. Roka, do Ulice Matice hrvatske. Dekan je izrazio želju da neke od njih upotpune prostore zgrade Veleučilišta i tako je krenulo - dodaje.






Mesić je svoje fotografije izlagao već na konferencijama Vallis Aurea, no ovo je njegova prva samostalna izložba.





















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI