Novo obećanje: Pretjerali su s političkim pritiscima. Radovi kreću ove godine; otvorenje nagodinu 1. srpnja

Rudolf Radiković
(FOTO: Lidija Galić)

16.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 14483

Da ni ove godine nema kupanja u veličkim bazenima, svima je jasno. No, onima koji ne vjeruju u završetak ovog projekta, predstavnik investitora Rudolf Radiković poručuje : "Radovi sigurno počinju ove godine i plan je da otvorenje bude 1. srpnja 2017".

Veličani više ne vjeruju. No, Radiković i dalje tvrdi da će sve biti kako je i obećano. Kaže da upravo priprema izvještaj za Podravsku banku.

- HBOR se još nije formirao pa radimo na  tome da preko tri različite investicijske kuće zatvorimo financijsku konstrukciju preko Podravske banke koja je od početka u igri - pojašnjava.








Na upit je li točna informacija da je Općina Velika zatražila 480 tisuća kuna za komunalne doprinose kojih se odrekla, no kako radovi nisu počeli na vrijeme sada ih ipak potražuje, kaže da ništa o tome ne zna.

- To nije bilo u ugovoru i ne znam kakve su to informacije. Nisu mi se javili iz Općine i imam odluku gdje to ne stoji. Prema Hrvatskim vodama postoji dug od 28 tisuća kuna i to pokušavamo zatvoriti. Počeli su politički pritisci. Drago mi je da ste svi jako zainteresirani, možda bude više netko i pomogao. Da su se barem potrudili na vrijeme i malo pomogli u određenim stvarima, a ne ovako. Malo su prešli granicu s političkim pritiscima - kaže Radiković, a za bazene u Velikoj kaže da će biti napravljeni jer drugog rješenja jednostavno nema.

- Pogledajte koliko je investicija u kontinentalnom turizmu napravljeno u zadnjih pet godina pa ćete vidjeti da nitko nije napravio jer je situacija takva. Kriza je bila prevelika, ali počelo se pomalo micati - poručuje.






Na upit tko vrši političke pritiske nije želio odgovoriti.
- Ne, nema veze. Neću na taj način razgovarati. Hoću Vam reći da se dva mjeseca pričaju priče kao da je netko od njih mogao nešto napraviti. Da je mogao, napravio bi. Mi smo sve pripremili i čekamo da se popravi situacija - odgovara.

Nakon što se Općina Velika riješila kredita, načelnik Vlado Boban u nekoliko je navrata istaknuo da je Općina voljna kupiti bazene i staviti ih u funkciju.
- Ma nemojte biti smiješni. Nemaju oni par milijun eura. O čemu vi pričate? To su sve naivne ideje. To su rekla-kazala stvari - poručuje Radiković.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI