¨Zinuo je Neferović na 26 milijuna kuna koje smo ostavili na računu VUP-a¨

Marijan Cesarik, predsjednik GO SDP-a Požega
(FOTO: Lidija Galić)

06.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 9685

"Neferoviću,  gdje ti je kraj?", pita požeškog gradonačelnika predsjednik požeškog SDP-a Marijan Cesarik.

On se naime, danas odlučio dati svoju stranu priče vezane za Veleučilište u Požegi, izgradnju studentskog doma te proširenje postojeće zgrade veleučilišta. Sve to nazvao je srednjovjekovnom komedijom "Meštar Nef" odigranom za studente i djelatnike VUP-a 3.05.2016. u kojoj, kaže Cesarik,  jedan od glavnih likova optužuje njega i SDP da nisu napravili apsolutno ništa kako bi se pokrenula izgradnja Studentskog doma u Požegi.

- Zgrada Doma HV-a koju je u vlasništvo Gradu Požegi i na trajno korištenje  VUP-u 2004. godine lobiranjem priskrbio Ronko, je tada zadovoljavala VUP-ove potrebe. Razvojem našeg Veleučilišta ukazale su se potrebe za većim brojem kabineta, laboratorija i pomagala. Trebala je nadogradnja VUP-ove zgrade. Sredstva smo osigurali, no od svega toga nije bilo ništa, upravo zahvaljujući Neferoviću, koji je odbio prije više od godinu dana kao predstavnik vlasnika dati suglasnost za dogradnju zgrade Veleučilišta, a za što se posebno odredilo Stručno vijeće VUP-a. I upravo zahvaljujući Neferoviću, nastavnici će se i dalje, po 2-3 nastavnika  gurati u jednom kabinetu, a studenti biti bez laboratorija i potrebnih pomagala - tvrdi Cesarik.


Kaže kako je Grad Virovitica na koju se Neferović pozvao kao pozitivan primjer, dao zemljište te financirao svu potrebnu dokumentaciju i dozvole.


- Ovaj naš gradonačelnik, tražio je da mu VUP dostavi gotovu dokumentaciju (dakle kojih stotinjak tisuća za izradu), a onda bi tek on razmislio bi li tu suglasnost dao ili ne, "kao da smo mi veslo sisali" pa ne znamo te niske prljave strasti i pobude ovdašnjeg HDZ-a - kaže Cesarik izražavajući sumnju u potrebu izgradnje studentskog doma u Požegi.

- Odluka o izgradnji Studentskog doma je, ako niste znali u domeni Stručnog vijeća i dekan daje prijedlog Upravnom vijeću. A rezultat "Ankete prioriteta za razvoj VUP-a" iz šestog mjeseca 2015. godine koja je provedena pod palicom prodekana za razvoj gospodina Andrlić Berislava glasi, citiram: stoga se generalno može zaključiti da je navedena opcija (izgradnja studentskog doma) najmanje potreban ispitanicima u anketi - dodaje prvi čovjek gradskog SDP-a.

- Pa nije on, onakav kakav već jest, iskazao sad odjednom empatiju za studente pa navalio "ko bos u trnje". Zinuo je on (Neferović) na onih 26 milijuna kuna koje smo ostavili na računu VUP-a, pa bi sad uvalio neki komad zemlje VUP-u, a do ramena im zavukao ruku u  kesu. Što se to radi u Požegi? Komedija, dostojna Molierovih  "Scapinovih spletki".  Neferović kaže da će za studentski dom osigurati česticu od 3300 četvornih metara kraj bazena, a Zima dodaje da Veleučilište iskazuje interes za kupnju građevinskog zemljišta. Ako mislite na ono "Lud, zbunjen, normalan", varate se! Postoji i zajednički interes…. rastepsti ona 26 milijuna kuna i omastiti brkove. Zar nije bilo dovoljno što se rasteplo onih 15 milijuna kuna u Tekiji - pita na kraju Cesarik.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI